• Nyheter
  • Digitala värmebilder avslöjar inkräktare i mörker

Nyheter

Digitala värmebilder avslöjar inkräktare i mörker

Digitala värmebilder avslöjar inkräktare i mörker
Axis Communications kan som första leverantör erbjuda kompletta nätverksbaserade värmekameror för övervakning.

 
 Nu finns de första nätverksbaserade värmekamerorna för övervakning ute på marknaden. Axis Communications levererar kamerorna som ska fungera som lättinstallerade komplement till konventionella bevakningskameror.
 
 
 

Genom att visa bilder som skapas av värmeutstrålning ska de nya nätverksbaserade värmekamerorna fungera som ett komplement till traditionella övervakningskameror. Kamerorna finns för montering både inomhus och utomhus, med modellbeteckningarna Axis Q1910 och Q1910-E.

Billigare teknik

Företaget är sedan tidigare leverantör av analoga värmekameror, men kompletterar nu även med digitala modeller.
– Våra analoga värmekameror har varit efterfrågade, men förhållandevis dyra produkter. Men med den digitala tekniken har vi kunnat göra värmekameror till ett rimligt pris som gör dem attraktiva för betydligt flera, säger Peter Lindström på Axis Communications.

Enkla att integrera

Kamerorna installeras med Power over Ethernet, vilket gör att de inte behöver någon separat elanslutning. Installationen förenklas även av att de inte behöver kundanpassas lika mycket, berättar Peter Lindström.
– De nätverksbaserade värmekamerorna har samma plattform som andra konventionella bevakningskameror. Därför kan de enkelt integreras i ett befintligt bevakningssystem, säger han.
– Där fungerar de som ett komplement som bättre kan upptäcka att något händer, medan den vanliga kameran är mer lämpad att identifiera det som hände, förklarar Peter Lindström.

Inte bara i mörker

Värmekamerorna skapar bilder från den värme som föremål och människor ger i från sig. Därför kan de skapa tydliga bilder av händelser i mörker. Men de uppges ha fördelar även när det inte är totalt mörker. Kamerorna kan nämligen ge bättre bilder än konventionella kameror även vid besvärliga ljus- och väderförhållanden. Detta gör det möjligt att vid starkt solljus ändå kunna se vad som händer i skuggade områden, eller att se genom dimma och rök.

Kommunicerar med inkräktare

Kamerorna är utrustade med funktioner som sabotagelarm och rörelsedetektion. De är även försedda med en tvåvägs ljudfunktion som gör det möjligt för användaren att kommunicera med besökare eller eventuella inkräktare.

 

 

 

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.