Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Digitala värmebilder avslöjar inkräktare i mörker

Nyheter

Digitala värmebilder avslöjar inkräktare i mörker

Digitala värmebilder avslöjar inkräktare i mörker
Axis Communications kan som första leverantör erbjuda kompletta nätverksbaserade värmekameror för övervakning.

 
 Nu finns de första nätverksbaserade värmekamerorna för övervakning ute på marknaden. Axis Communications levererar kamerorna som ska fungera som lättinstallerade komplement till konventionella bevakningskameror.
 
 
 

Genom att visa bilder som skapas av värmeutstrålning ska de nya nätverksbaserade värmekamerorna fungera som ett komplement till traditionella övervakningskameror. Kamerorna finns för montering både inomhus och utomhus, med modellbeteckningarna Axis Q1910 och Q1910-E.

Billigare teknik

Företaget är sedan tidigare leverantör av analoga värmekameror, men kompletterar nu även med digitala modeller.
– Våra analoga värmekameror har varit efterfrågade, men förhållandevis dyra produkter. Men med den digitala tekniken har vi kunnat göra värmekameror till ett rimligt pris som gör dem attraktiva för betydligt flera, säger Peter Lindström på Axis Communications.

Enkla att integrera

Kamerorna installeras med Power over Ethernet, vilket gör att de inte behöver någon separat elanslutning. Installationen förenklas även av att de inte behöver kundanpassas lika mycket, berättar Peter Lindström.
– De nätverksbaserade värmekamerorna har samma plattform som andra konventionella bevakningskameror. Därför kan de enkelt integreras i ett befintligt bevakningssystem, säger han.
– Där fungerar de som ett komplement som bättre kan upptäcka att något händer, medan den vanliga kameran är mer lämpad att identifiera det som hände, förklarar Peter Lindström.

Inte bara i mörker

Värmekamerorna skapar bilder från den värme som föremål och människor ger i från sig. Därför kan de skapa tydliga bilder av händelser i mörker. Men de uppges ha fördelar även när det inte är totalt mörker. Kamerorna kan nämligen ge bättre bilder än konventionella kameror även vid besvärliga ljus- och väderförhållanden. Detta gör det möjligt att vid starkt solljus ändå kunna se vad som händer i skuggade områden, eller att se genom dimma och rök.

Kommunicerar med inkräktare

Kamerorna är utrustade med funktioner som sabotagelarm och rörelsedetektion. De är även försedda med en tvåvägs ljudfunktion som gör det möjligt för användaren att kommunicera med besökare eller eventuella inkräktare.

 

 

 

 

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.