• Nyheter
  • Digitala värmebilder avslöjar inkräktare i mörker

Nyheter

Digitala värmebilder avslöjar inkräktare i mörker

Digitala värmebilder avslöjar inkräktare i mörker
Axis Communications kan som första leverantör erbjuda kompletta nätverksbaserade värmekameror för övervakning.

 
 Nu finns de första nätverksbaserade värmekamerorna för övervakning ute på marknaden. Axis Communications levererar kamerorna som ska fungera som lättinstallerade komplement till konventionella bevakningskameror.
 
 
 

Genom att visa bilder som skapas av värmeutstrålning ska de nya nätverksbaserade värmekamerorna fungera som ett komplement till traditionella övervakningskameror. Kamerorna finns för montering både inomhus och utomhus, med modellbeteckningarna Axis Q1910 och Q1910-E.

Billigare teknik

Företaget är sedan tidigare leverantör av analoga värmekameror, men kompletterar nu även med digitala modeller.
– Våra analoga värmekameror har varit efterfrågade, men förhållandevis dyra produkter. Men med den digitala tekniken har vi kunnat göra värmekameror till ett rimligt pris som gör dem attraktiva för betydligt flera, säger Peter Lindström på Axis Communications.

Enkla att integrera

Kamerorna installeras med Power over Ethernet, vilket gör att de inte behöver någon separat elanslutning. Installationen förenklas även av att de inte behöver kundanpassas lika mycket, berättar Peter Lindström.
– De nätverksbaserade värmekamerorna har samma plattform som andra konventionella bevakningskameror. Därför kan de enkelt integreras i ett befintligt bevakningssystem, säger han.
– Där fungerar de som ett komplement som bättre kan upptäcka att något händer, medan den vanliga kameran är mer lämpad att identifiera det som hände, förklarar Peter Lindström.

Inte bara i mörker

Värmekamerorna skapar bilder från den värme som föremål och människor ger i från sig. Därför kan de skapa tydliga bilder av händelser i mörker. Men de uppges ha fördelar även när det inte är totalt mörker. Kamerorna kan nämligen ge bättre bilder än konventionella kameror även vid besvärliga ljus- och väderförhållanden. Detta gör det möjligt att vid starkt solljus ändå kunna se vad som händer i skuggade områden, eller att se genom dimma och rök.

Kommunicerar med inkräktare

Kamerorna är utrustade med funktioner som sabotagelarm och rörelsedetektion. De är även försedda med en tvåvägs ljudfunktion som gör det möjligt för användaren att kommunicera med besökare eller eventuella inkräktare.

 

 

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.