• Nyheter
  • Digital teknik gör värmepumpar effektivare

Nyheter

Digital teknik gör värmepumpar effektivare

Digital teknik gör värmepumpar effektivare
Viessmann lanserar nya värmepumpar med digital teknik som har flera fördelar.

       
 

Vicopal 300-A, värmepump med ny digital teknik som gör den mer effektiv.

 

Med luftvärmepumpen Vitocal 300-A och bergvärmepumpen Vitocal 300-G introducerar det tyska företaget Viessmann en ny generation värmepumpar på den svenska marknaden. Den nya digitala teknik som värmepumparna utrustats med medför bland annat en bättre årsverkningsgrad jämfört med de som har analog teknik.

 

Ständig övervakning

Ett nytt styr- och övervakningssystem, RCD-systemet (Refrigerant Cycle Diagnostic), i kombination med en elektronisk expansionsventil ger en ständig övervakning som ser till att effekten anpassas till effektbehovet och driftsbetingelserna. Det ger maximal verkningsgrad i alla driftslägen. Beroende på anläggningstyp kan detta innebära att ackumulatorsystemet kan göras mindre med åtföljande lägre investeringskostnader.

 

Effektreglerad kompressor

Vitocal 300-A har även en kompressor som effektregleras med så kallad digital scroll-teknik vilket optimerar effektutaget och leder till att kompressorns fulla prestanda utnyttjas.

 

Tyst gång

Systemet arbetar med låg ljudnivå. Fläkten är en varvtalsreglerande radialfläkt där varvtalet reduceras nattetid.

 

Även för kylning

Vitocal 300-A finns för montering inomhus eller utomhus. Vitocal 300-G är även förberedd för att kunna kombineras med moduler för naturlig eller aktiv kylning under sommaren.

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.