Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Digital teknik gör värmepumpar effektivare

Nyheter

Digital teknik gör värmepumpar effektivare

Digital teknik gör värmepumpar effektivare
Viessmann lanserar nya värmepumpar med digital teknik som har flera fördelar.

       
 

Vicopal 300-A, värmepump med ny digital teknik som gör den mer effektiv.

 

Med luftvärmepumpen Vitocal 300-A och bergvärmepumpen Vitocal 300-G introducerar det tyska företaget Viessmann en ny generation värmepumpar på den svenska marknaden. Den nya digitala teknik som värmepumparna utrustats med medför bland annat en bättre årsverkningsgrad jämfört med de som har analog teknik.

 

Ständig övervakning

Ett nytt styr- och övervakningssystem, RCD-systemet (Refrigerant Cycle Diagnostic), i kombination med en elektronisk expansionsventil ger en ständig övervakning som ser till att effekten anpassas till effektbehovet och driftsbetingelserna. Det ger maximal verkningsgrad i alla driftslägen. Beroende på anläggningstyp kan detta innebära att ackumulatorsystemet kan göras mindre med åtföljande lägre investeringskostnader.

 

Effektreglerad kompressor

Vitocal 300-A har även en kompressor som effektregleras med så kallad digital scroll-teknik vilket optimerar effektutaget och leder till att kompressorns fulla prestanda utnyttjas.

 

Tyst gång

Systemet arbetar med låg ljudnivå. Fläkten är en varvtalsreglerande radialfläkt där varvtalet reduceras nattetid.

 

Även för kylning

Vitocal 300-A finns för montering inomhus eller utomhus. Vitocal 300-G är även förberedd för att kunna kombineras med moduler för naturlig eller aktiv kylning under sommaren.

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.