Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Digital teknik gör värmepumpar effektivare

Nyheter

Digital teknik gör värmepumpar effektivare

Digital teknik gör värmepumpar effektivare
Viessmann lanserar nya värmepumpar med digital teknik som har flera fördelar.

       
 

Vicopal 300-A, värmepump med ny digital teknik som gör den mer effektiv.

 

Med luftvärmepumpen Vitocal 300-A och bergvärmepumpen Vitocal 300-G introducerar det tyska företaget Viessmann en ny generation värmepumpar på den svenska marknaden. Den nya digitala teknik som värmepumparna utrustats med medför bland annat en bättre årsverkningsgrad jämfört med de som har analog teknik.

 

Ständig övervakning

Ett nytt styr- och övervakningssystem, RCD-systemet (Refrigerant Cycle Diagnostic), i kombination med en elektronisk expansionsventil ger en ständig övervakning som ser till att effekten anpassas till effektbehovet och driftsbetingelserna. Det ger maximal verkningsgrad i alla driftslägen. Beroende på anläggningstyp kan detta innebära att ackumulatorsystemet kan göras mindre med åtföljande lägre investeringskostnader.

 

Effektreglerad kompressor

Vitocal 300-A har även en kompressor som effektregleras med så kallad digital scroll-teknik vilket optimerar effektutaget och leder till att kompressorns fulla prestanda utnyttjas.

 

Tyst gång

Systemet arbetar med låg ljudnivå. Fläkten är en varvtalsreglerande radialfläkt där varvtalet reduceras nattetid.

 

Även för kylning

Vitocal 300-A finns för montering inomhus eller utomhus. Vitocal 300-G är även förberedd för att kunna kombineras med moduler för naturlig eller aktiv kylning under sommaren.

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.