• Nyheter
  • Digital teknik gör värmepumpar effektivare

Nyheter

Digital teknik gör värmepumpar effektivare

Digital teknik gör värmepumpar effektivare
Viessmann lanserar nya värmepumpar med digital teknik som har flera fördelar.

       
 

Vicopal 300-A, värmepump med ny digital teknik som gör den mer effektiv.

 

Med luftvärmepumpen Vitocal 300-A och bergvärmepumpen Vitocal 300-G introducerar det tyska företaget Viessmann en ny generation värmepumpar på den svenska marknaden. Den nya digitala teknik som värmepumparna utrustats med medför bland annat en bättre årsverkningsgrad jämfört med de som har analog teknik.

 

Ständig övervakning

Ett nytt styr- och övervakningssystem, RCD-systemet (Refrigerant Cycle Diagnostic), i kombination med en elektronisk expansionsventil ger en ständig övervakning som ser till att effekten anpassas till effektbehovet och driftsbetingelserna. Det ger maximal verkningsgrad i alla driftslägen. Beroende på anläggningstyp kan detta innebära att ackumulatorsystemet kan göras mindre med åtföljande lägre investeringskostnader.

 

Effektreglerad kompressor

Vitocal 300-A har även en kompressor som effektregleras med så kallad digital scroll-teknik vilket optimerar effektutaget och leder till att kompressorns fulla prestanda utnyttjas.

 

Tyst gång

Systemet arbetar med låg ljudnivå. Fläkten är en varvtalsreglerande radialfläkt där varvtalet reduceras nattetid.

 

Även för kylning

Vitocal 300-A finns för montering inomhus eller utomhus. Vitocal 300-G är även förberedd för att kunna kombineras med moduler för naturlig eller aktiv kylning under sommaren.

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.