Nyheter

Diamantkapskivor för hårdingar

Diamantkapskivor för hårdingar
Hilti presenterar nya diamantkapskivor för handhållna bensinkapmaskiner.

 
 

Diamantkapskiva för bensinkapmaskiner

Med den nya equidist-tekniken är alla diamanter i varje segment exakt placerade med regelbundna intervaller. Det ger hög kaphastighet under hela livslängden på bladet. Dessutom är bladet också mer passande för universell användning, då det skär effektivt med en enda kapskiva i olika typer av betong med varierande hårdhet. Snabb kapning med lång livslängd gör enligt Hilti kapandet i betong, natursten och murverk produktivt. 

Förutom "Special Performance" linjen, finns även Hilti diamantkapskivor i "Universal Performance"-linjen som är standardskivor av hög kvalitet för att kapa alla mineraliska material under byggandet.
 
De båda linjerna finns i diameter upp till 400 mm.
 
Testresultat från Hiltis tester med diamantkapskiva equidist till bensinkap, DC-D 350 C-SP.

Betongkvalitet C35.
Kaphastighet: 1,5m2/min
Livslängd: 19,5m2

 

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.