Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Diamantborr för keramiska material

Nyheter

Diamantborr för keramiska material

Diamantborr för keramiska material
Från Tebo Byggtillbehör kommer ett nytt diamantborr för torr håltagning i hårda keramiska material.

 

Granito Chuck är en serie diamantborrar för torrborrning med skruvdragare eller borrmaskin. Borrarna är avsedda för material som klinker och granitkeramink, och finns med diametern 6, 8 och 10 millimeter.

Gör cirkelrörelser med borrmaskinen
Vid håltagning startar man borrmaskinen och placerar borret snett mot materialet. Varvtalet bör då vara mellan 1000 och 3000 varv per minut. Därefter rätar man upp borret och gör gungande cirkelrörelser. För kylning ska borret doppas i vatten var tionde sekund.
Beroende på material kan borret användas för upp till 70 håltagningar.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.