Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Diamantborr för keramiska material

Nyheter

Diamantborr för keramiska material

Diamantborr för keramiska material
Från Tebo Byggtillbehör kommer ett nytt diamantborr för torr håltagning i hårda keramiska material.

 

Granito Chuck är en serie diamantborrar för torrborrning med skruvdragare eller borrmaskin. Borrarna är avsedda för material som klinker och granitkeramink, och finns med diametern 6, 8 och 10 millimeter.

Gör cirkelrörelser med borrmaskinen
Vid håltagning startar man borrmaskinen och placerar borret snett mot materialet. Varvtalet bör då vara mellan 1000 och 3000 varv per minut. Därefter rätar man upp borret och gör gungande cirkelrörelser. För kylning ska borret doppas i vatten var tionde sekund.
Beroende på material kan borret användas för upp till 70 håltagningar.

 

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.