• Nyheter
  • Diamantborr för keramiska material

Nyheter

Diamantborr för keramiska material

Diamantborr för keramiska material
Från Tebo Byggtillbehör kommer ett nytt diamantborr för torr håltagning i hårda keramiska material.

 

Granito Chuck är en serie diamantborrar för torrborrning med skruvdragare eller borrmaskin. Borrarna är avsedda för material som klinker och granitkeramink, och finns med diametern 6, 8 och 10 millimeter.

Gör cirkelrörelser med borrmaskinen
Vid håltagning startar man borrmaskinen och placerar borret snett mot materialet. Varvtalet bör då vara mellan 1000 och 3000 varv per minut. Därefter rätar man upp borret och gör gungande cirkelrörelser. För kylning ska borret doppas i vatten var tionde sekund.
Beroende på material kan borret användas för upp till 70 håltagningar.

 

Nyheter

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Moduler för jobb och undervisning utomhus

2021-11-22
Uterum o d

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.