Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Diamantborr för keramiska material

Nyheter

Diamantborr för keramiska material

Diamantborr för keramiska material
Från Tebo Byggtillbehör kommer ett nytt diamantborr för torr håltagning i hårda keramiska material.

 

Granito Chuck är en serie diamantborrar för torrborrning med skruvdragare eller borrmaskin. Borrarna är avsedda för material som klinker och granitkeramink, och finns med diametern 6, 8 och 10 millimeter.

Gör cirkelrörelser med borrmaskinen
Vid håltagning startar man borrmaskinen och placerar borret snett mot materialet. Varvtalet bör då vara mellan 1000 och 3000 varv per minut. Därefter rätar man upp borret och gör gungande cirkelrörelser. För kylning ska borret doppas i vatten var tionde sekund.
Beroende på material kan borret användas för upp till 70 håltagningar.

 

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.