Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Detaljhandelsprojekt skjuts upp

INGEN BILD
Antalet pågående byggprojekt inom detaljhandeln är för närvarande rekordstort, men när det gäller byggstarter kan man sen en tydlig försvagning.

Det är troligen den osäkra ekonomiska utvecklingen och de senaste årens kraftiga investeringar inom handeln som nu får många planerade byggen att skjutas på framtiden. Det finns också en risk för ökad utslagning bland befintliga anläggningar och handelsområden om efterfrågan viker. Detta kan emellertid resultera i behov av renovering, ombyggnad och förnyelse. Industrifakta förväntar sig en förskjutning från nybyggnad till ombyggnad när det gäller detaljhandelns bygginvesteringar de kommande två åren.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadssignaler.pdf

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.