Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Detaljhandelns byggande sjunker i år

Nyheter

Detaljhandelns byggande sjunker i år

INGEN BILD
Detaljhandelns investeringar i byggande sjunker i år, visar Industrifaktas konjunkturbevakning.

Enligt Industrifaktas löpande konjunkturbevakning, har detaljhandelns byggande hittills i år utvecklats mycket svagt. Det har visat sig att det är både ny- och ombyggnadsinvesteringarna som sjunker.

Under första halvåret i år påbörjades husbyggnad inom handeln för drygt 3 miljarder kronor. 75 procent av volymen avser nybyggnadsinvesteringar. Fortsätter byggandet i samma takt under andra halvåret, skulle det innebära att detaljhandelns investeringar sjunker med 40 procent i år.

 

Under 2006 uppgick handelns påbörjade husbyggnadsinvesteringar till närmare 8 miljarder kronor. År 2007 och 2008 låg volymen på närmare 11 miljarder kronor.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/konjunkturbevakning/

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.