• Nyheter
  • Det går trögt för ägarlägenheter

Nyheter

Det går trögt för ägarlägenheter

INGEN BILD
Brist på projekteringsrutiner kan bromsa de stora bolagens byggande av ägarlägenheter.

Sedan lagen infördes i maj 2009 har det gått trögt för ägarlägenheter. I augusti 2010 var det 148 planerade eller byggda lägenheter enligt Byggindustrin. I november i år var det 517 stycken.

Mindre bolag bygger
De flesta ägarlägenheterna byggs i mellanstora städer. Det är inte de stora byggbolagen som utvecklar de här lägenheterna utan mindre bolag på landsbygden enligt Lantmäteriet. Anledningen till att de stora bolagen inte ännu börjat bygga ägarlägenheter kan bero på att de inte har upparbetade rutiner för projekteringen av upplåtelseformen.

 

 

Källa: Industrifakta AB, Marknadssignaler & Prognoser

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.