Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Desinfektionsprodukter för konsumenter

Nyheter

Desinfektionsprodukter för konsumenter

Desinfektion med hjälp av UV-C strålning
Signify lanserar två Philips UV-C desinfektionsprodukter som är speciellt avsedda för konsumenter. Sedan tidigare finns UV-C belysning för t ex kontor, fabriker, butiker och restauranger där UV-C strålningen används för att desinficera luft, ytor och vatten från virus och bakterier.

Signifys nya Philips UV-C desinfektionsprodukter använder UV-C teknik och är avsedda att underlätta för konsumenter att desinficera sina hem eller små föremål från virus (inklusive SARS-CoV-2) och bakterier. 

Philips UV-C bordslampa är enkel att använda med inbyggd kontrollpanel och röstvägledning. Lampan kan på några minuter desinficera ett rum från virus, bakterier, mögel och sporer. Som exempel från företaget så krävs det 45 minuters ljusexponering för att desinficera ett medelstort vardagsrum, 30 minuter för ett sovrum och ca 15 minuter för ett badrum.

UV-C strålning kan vara skadligt för ögon och hud så därför ska inga personer befinna sig i rummet när lampan tänds. Lampan är utrustad med en röstvägledning som ber användarna att lämna rummet innan den tänds. Som extra säkerhet finns inbyggda sensorer som släcker lampan omedelbart om rörelser upptäcks.

Mått: Höjd 247 mm. Längd 120 mm. Bredd 120 mm.

Philips UV-C-box är avsedd för desinficering av små föremål, exempelvis nycklar, mobiler, leksaker, nappflaskor och andra hushållsartiklar. Föremålet placeras i boxen, luckan stängs och efter några minuter är föremålet desinficerat. Via den digitala skärmen på locket kan boxens fyra funktioner styras. Inbyggda sensorer stänger automatiskt av enheten när luckan öppnas för att förhindra risken att användaren utsätts för UV-C-ljus.

Mått: Höjd 300 mm. Bredd 300 mm.

Philips UV-C bordslampa finns till försäljning redan nu, Philips UV-C-box släpps till försäljning under våren 2021.

Mer information och hänvisningar till laboratorietester finns på företagets webbplats.

Skriven av Anna Göth

Philips UV-C-box
Philips UV-C-box
Philips UV-C box
Philips UV-C box
Philips UV-C-box, insida
Philips UV-C-box, insida

Nyheter

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.