• Nyheter
  • Den första svetshjälmen med välvt glas

Nyheter

Den första svetshjälmen med välvt glas

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas
För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

3M™ har tagit fasta på önskemålen hos yrkesverksamma svetsares behov av ett brett glas och samtidigt hög komfort, vilket resulterat i Speedglas™ svetshjälm G5-02 med välvt glas och smalare profil. Den är speciellt framtagen för TGI-svetsare som tidigare stått inför valet mellan en hjälm med slank design eller ett brett synfält. En kompromiss helt enkelt för att svetshjälmen behöver göras större med hänsyn till ett bredare platt svetsglas, ADF.

Tack vare den välvda formen hos Speedglas™ G5-02, som gör att glaset kommer närmare ögonen, kan den även bidra till minskad reflektion och annan distraherande bländning inuti hjälmen. Hjälmen är utrustad med fyra bågsensorerna som gör att svetsglaset slår om på ett mycket säkert vis även vid mycket låga TGI-inställningar. Fördröjning (mörkt-ljust) och känslighet (ljust-mörkt) kan justeras för tillförlitligt omslag och komfort.

3M™ Speedglas™ Natural Colour-tekniken har förbättrat möjligheten att urskilja färger tydligare. Med klarare och mer verklighetstrogna färger i både ljust och mörkt läge ökar i sin tur kontrollen på svetsbågen. Svetshjälmens tyngdpunkten ligger närmare huvudets mittpunkt och ger då en bättre viktfördelning av hjälmen. Högre komfort ligger även i en ny typ av ventilation för utandningsluft som minskar fukt och värme. Hjälmen är kompatibel med Bluetooth och kan kopplas med appen 3M Connected Equipment

Svetsglaset i Speedglas™ G5-02 är extremt flexibelt och har certifierats med samma standardiserade tester för slagtålighet som används för traditionella platta glas. Glas och skyddsplatta uppfyller kraven i EN 166:F och EN 175:F. Hjälmen är godkänd enligt ISO 16321.

Teknisk specifikation:
ADF-Synfält 150x76 mm
Ljustäthetsgrad 2,5
Mörkt läge Täthetsgrad 8-12
Omslagstid ljus/mörk 0,1 ms
UV/IR skydd Täthetsgrad 12
Vikt 535 g
Batteritid 1500 h


Skriven av Jenny Öhlund

3M™ Speedglas™
3M™ Speedglas™
3M™ Speedglas™
3M™ Speedglas™
3M™ Speedglas™
3M™ Speedglas™

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.