• Nyheter
  • Delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling

Nyheter

Delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling

Uponor Snipp & Snapp® Panzar SRE anpassat för tuffa miljöer som öppen förläggning, havs- och sjökabelförläggning
Kabelskydden Uponor Snipp & Snapp® är en ny svensk innovation som är tillverkad till 100% av återvunnen plast och uppfyller klasserna SRN, SRS och SRE.

De delbara och vinklingsbara kabelskydden har en längsgående snäppkoppling och kan användas vid både tillfällig och permanent förläggning ovan eller under mark som skydd av befintliga kablar samt till reparation av skadade rör.

Rören är framtagna för att enkelt kunna läggas på känsliga ställen som t ex vid vind- och kärnkraftverk, i kuperad, utsatt terräng, över vattendrag, där kabeln behöver skyddas i efterhand eller när man vill undvika sprängning.

Uponor Snipp & Snapp finns i dimensioner 60-220 mm, i två olika längder och tre olika typer för att enkelt kunna växla mellan klasserna SRN, SRS och SRE beroende på förläggningsdjup och -plats.

Uponor Infra och Greenpipe har ingått ett samarbetsavtal där Uponor Infra har ensamrätt gällande försäljning av Snipp & Snapp® i Sverige.

Skriven av Helena Bengtsson.

Delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling
Delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling
Uponor Snipp & Snapp delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling
Uponor Snipp & Snapp delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling
Delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling för skydd både ovan och under mark
Delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling för skydd både ovan och under mark

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.