• Nyheter
  • Delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling

Nyheter

Delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling

Uponor Snipp & Snapp® Panzar SRE anpassat för tuffa miljöer som öppen förläggning, havs- och sjökabelförläggning
Kabelskydden Uponor Snipp & Snapp® är en ny svensk innovation som är tillverkad till 100% av återvunnen plast och uppfyller klasserna SRN, SRS och SRE.

De delbara och vinklingsbara kabelskydden har en längsgående snäppkoppling och kan användas vid både tillfällig och permanent förläggning ovan eller under mark som skydd av befintliga kablar samt till reparation av skadade rör.

Rören är framtagna för att enkelt kunna läggas på känsliga ställen som t ex vid vind- och kärnkraftverk, i kuperad, utsatt terräng, över vattendrag, där kabeln behöver skyddas i efterhand eller när man vill undvika sprängning.

Uponor Snipp & Snapp finns i dimensioner 60-220 mm, i två olika längder och tre olika typer för att enkelt kunna växla mellan klasserna SRN, SRS och SRE beroende på förläggningsdjup och -plats.

Uponor Infra och Greenpipe har ingått ett samarbetsavtal där Uponor Infra har ensamrätt gällande försäljning av Snipp & Snapp® i Sverige.

Skriven av Helena Bengtsson.

Delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling
Delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling
Uponor Snipp & Snapp delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling
Uponor Snipp & Snapp delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling
Delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling för skydd både ovan och under mark
Delbara kabelskyddsrör med snäppkoppling för skydd både ovan och under mark

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.