• Nyheter
  • Dekorera och variera med Click'n Tile

Nyheter

Dekorera och variera med Click'n Tile

Dekorera och variera med Click'n Tile
Click'n Tile är ett danskt företag som tagit fram ett nytt koncept av plattor i olika kulörer för väggbeklädnad främst i köksmiljö. Systemet är en användarvänlig lösning för att snabb kunna ändra inredning och uttryck om och om igen, i stället för att knacka ned befintligt kakel bidrar Click'n Tile till minskat materialavfall.

Click'n Tiles systemet består av olika plattor av återvinningsbar ABS-plast och en bakplatta för montering. Bakplatta finns i två storlekar och fästs med lim eller tejp på underlag som bör vara bärande och jämnt. Dekorationsplattorna finns i två storlekar som kan kombineras, när de är färdigmonterade sitter de tätt in till varandra och kräver ingen fog. Färdigmonterat system mäter tjockleken 8,2 mm. Vid behov kan plattorna klickas av och rengöras i diskmaskinen.

Kulörerna finns i ett stort urval och är framtagna för att komplettera varandra, kombinationerna av olika kulörer och mönsterkonstruktion är oändligt för att skapa sitt personliga uttryck. I sortimentet finns även en platta i mässingkulör samt ett urval av mönstrade plattor eller möjlighet till kundanpassat print. Click'n Tile kan också sättas som dekoration i andra utrymmen som till exempel en hall, ett kontor eller butik och är även lämpliga för beklädnad av bordsskivor. Det är dock inte rekommenderat att montera i våtrumszoner, utomhus eller på golv.

Företaget arbetar för att erbjuda ett hållbart koncept som kan återanvändas och återvinnas. Till exempel är plattorna 4-10 gånger lättare än konventionella kakelplattor och bidrar med mindre CO2 under transport. Plattor och bakplatta är märkta med vilken typ av plast de är tillverkade av för att tydliggöra hur de ska kunna återvinnas och kasserade plattor krossas och används för granuler.

Click'n Tile har en webbshop med komplett sortiment samt tillbehör som hörnlister av mässing eller rostfritt, monteringslim och tejp och sugkopp för demontering. Det går också att beställa provplattor i samtliga kulörer.

Sortiment
Standardplattan 100x100 mm
Plattan Metro 133 x 66 mm
Bakplatta 1800x600/900x600 mm

 Click'n Tile har tilldelats flera utmärkelser
2020 – Årets designfavorit på BoligMagasinet
2020 – Been in Gó Morgen Danmark
2021 – Varit en del av Løvens Hule och fått feedbacken "säsongens mest innovativa produkt"
2021 – Vann guld på German Design Award i kategorin "Material och ytor"

Click'n Tile som köksinstallation
Click'n Tile som köksinstallation
Brett utbud av kulörer och möjlighet att beställa prover
Brett utbud av kulörer och möjlighet att beställa prover
Click'n Tile är även lämpliga för beklädnad av bordsskivor
Click'n Tile är även lämpliga för beklädnad av bordsskivor

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.