Nyheter

Dämpad rekyl vid hammarslag

Uretanhammare
Nu kan hantverkare arbeta med kraft och precision även med oljiga eller blöta händer

Hultafors har utvecklat en serie Uretanhammare med ergonomiskt och greppvänligt handtag av Santoprene. Hultafors hammare DB har en skalle som är täckt med Uretan vilket gör att den är gnistfri och skonsam mot arbetsstycket. Skallen är fylld med stålkulor som dämpar stöten och minskar rekylen vilket också minskar risken för förslitningsskador. Handtaget är ergonomiskt utformat och har handtag av Santopren som ger ett optimalt grepp. Den plana ytan på skallens ovansida möjliggör att hammaren kan förvaras stående upprätt.

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.