• Nyheter
  • Dammskydd som fungerar som smittskydd

Nyheter

Dammskydd som fungerar som smittskydd

Dammskydd som fungerar som smittskydd
IMEX ZipWall skärmväggssystem som används för dammskydd på byggarbetsplatser, fungerar även på sjukhus eller fältsjukhus för att minska risken för spridning av virus.

Med ZipWall® kan man skapa uppdelade utrymmen på sjukhus eller fältsjukhus för att minska risken för spridning av virus. Med en enkel installation bygger man snabbt ett rumssystem. ZipDoor® kit gör in- och utgång enkel, samtidigt som spridning och smitta begränsas.

Systemet består av fjäderbelastade stolpar, där man fäster ett upp till 6 meter högt dammskydd med hjälp av plastfolie eller ZipFast™ återanvändbara paneler. Ingångar till de skapade rummen görs med ZipWall blixtlås eller den nya Magnetiska Dörren™. Man tätar sidorna av dammskyddet med FoamRail™ tejpfria tätningar.

Med ett komplett färdigt ZipWall® skyddspaket ger IMEX professionella entreprenörer en snabb och enkel skyddslösning. Det finns färdiga skyddspaket med alla tillbehör från väggar på 3 meter upp till 23 meter. Takhöjden kan regleras från 1,4 meter till 6,1 meter. 

Läs mer på www.zipwalls.se alt ring 0303-252 301.

Skriven av Malena Beijer

ZipWall
ZipWall
.
.

Nyheter

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.