• Nyheter
  • Dammskydd som fungerar som smittskydd

Nyheter

Dammskydd som fungerar som smittskydd

Dammskydd som fungerar som smittskydd
IMEX ZipWall skärmväggssystem som används för dammskydd på byggarbetsplatser, fungerar även på sjukhus eller fältsjukhus för att minska risken för spridning av virus.

Med ZipWall® kan man skapa uppdelade utrymmen på sjukhus eller fältsjukhus för att minska risken för spridning av virus. Med en enkel installation bygger man snabbt ett rumssystem. ZipDoor® kit gör in- och utgång enkel, samtidigt som spridning och smitta begränsas.

Systemet består av fjäderbelastade stolpar, där man fäster ett upp till 6 meter högt dammskydd med hjälp av plastfolie eller ZipFast™ återanvändbara paneler. Ingångar till de skapade rummen görs med ZipWall blixtlås eller den nya Magnetiska Dörren™. Man tätar sidorna av dammskyddet med FoamRail™ tejpfria tätningar.

Med ett komplett färdigt ZipWall® skyddspaket ger IMEX professionella entreprenörer en snabb och enkel skyddslösning. Det finns färdiga skyddspaket med alla tillbehör från väggar på 3 meter upp till 23 meter. Takhöjden kan regleras från 1,4 meter till 6,1 meter. 

Läs mer på www.zipwalls.se alt ring 0303-252 301.

Skriven av Malena Beijer

ZipWall
ZipWall
.
.

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.