Nyheter

Dammfri blandning

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning
Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.

MX-A utsugsklämma är ett dammsugartillbehör som fästs på hinken och som suger upp dammet både när pulvret hälls i hinken och när massan sen blandas. Istället för att hamna i arbetarens lungor eller på golvet runt omkring sugs dammet upp av dammsugaren. Det här leder till en bättre arbetsmiljö och även en enklare och snabbare städning efteråt. 

Utsugsklämman kläms fast på hinken där man ska blanda materialet och kopplas sen till dammsugaren. Den fungerar både till dammsugarslangar med diameter 27 och 36 mm. 

Utsugsklämman kan köpas separat men följer även med Festools MX-omrörare med ergonomisk höjdjustering, stabila gummihörn, mjukstart och skyddsbygel.

Skriven av Anna Göth

MX-A utsugsklämma
MX-A utsugsklämma
MX-A utsugsklämma
MX-A utsugsklämma
MX-A utsugsklämma
MX-A utsugsklämma

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.