• Nyheter
  • Dags att utse vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2021

Nyheter

Dags att utse vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2021

Dags att utse vinnaren av Nordbyggs guldmedalj 2021
Snart är det dags att återigen dela ut Nordbyggs Guldmedalj för årets mest innovativa produktnyhet. 10 produkter har nominerats till priset som delas ut i samarbete mellan Nordbygg och Svensk Byggtjänst.

Produkterna som nominerats till Nordbyggs Guldmedalj för årets mest innovativa produktnyhet är utvalda utifrån drygt 100 produkter som publicerats i Byggkatalogens nyhetsbevakning under 2020.

Nomineringarna kommer att presenteras löpande hos Omvärldsbevakning under perioden 22 februari till 12 april.

Vinnaren utses därefter av en jury och priset delas ut senare i april.

Nordbyggs Guldmedalj
Nordbyggs Guldmedalj för årets mest innovativa produktnyhet instiftades av Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst och delades ut för första gången år 2010.

Tidigare vinnare:
Den allra första medaljen delades ut 2010 och tillföll då Soltech Energy och deras solenergisystem med takpannor av glas. Medaljen har delats ut årligen sedan dess och har visat på en imponerande bredd av innovationer representerade av allt ifrån stora industrikoncerner som t.ex. 3M till enskilda entreprenörer. Intelligenta fuktsensorer, mobil betongstation och arbetsbyxa för gravida är några exempel ur den långa raden vinnare av Nordbyggs Guldmedalj.

Till vinnare av Nordbyggs Guldmedalj 2020 valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.

Skriven av Anna Göth

Nordbyggs guldmedalj 2020 gick till ECO-betong från Swerock
Nordbyggs guldmedalj 2020 gick till ECO-betong från Swerock

Nyheter

Lysande ljudabsorbent

Den runda, ljudabsorberande takpanelen Sound Off Cirkel från Götessons Industri AB är tillverkad av delvis av återvunnet och kemikaliefritt material och är avsedd för ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre) så som exempelvis telefonsignaler och röster. Absorbenten finns med eller utan integrerade LED-lampor.

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.