• Nyheter
  • Dags att utse vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2021

Nyheter

Dags att utse vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2021

Dags att utse vinnaren av Nordbyggs guldmedalj 2021
2021-02-22
Snart är det dags att återigen dela ut Nordbyggs Guldmedalj för årets mest innovativa produktnyhet. 10 produkter har nominerats till priset som delas ut i samarbete mellan Nordbygg och Svensk Byggtjänst.

Produkterna som nominerats till Nordbyggs Guldmedalj för årets mest innovativa produktnyhet är utvalda utifrån drygt 100 produkter som publicerats i Byggkatalogens nyhetsbevakning under 2020.

Nomineringarna kommer att presenteras löpande hos Omvärldsbevakning under perioden 22 februari till 12 april.

Vinnaren utses därefter av en jury och priset delas ut senare i april.

Nordbyggs Guldmedalj
Nordbyggs Guldmedalj för årets mest innovativa produktnyhet instiftades av Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst och delades ut för första gången år 2010.

Tidigare vinnare:
Den allra första medaljen delades ut 2010 och tillföll då Soltech Energy och deras solenergisystem med takpannor av glas. Medaljen har delats ut årligen sedan dess och har visat på en imponerande bredd av innovationer representerade av allt ifrån stora industrikoncerner som t.ex. 3M till enskilda entreprenörer. Intelligenta fuktsensorer, mobil betongstation och arbetsbyxa för gravida är några exempel ur den långa raden vinnare av Nordbyggs Guldmedalj.

Till vinnare av Nordbyggs Guldmedalj 2020 valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.

Skriven av Anna Göth

Nordbyggs guldmedalj 2020 gick till ECO-betong från Swerock
Nordbyggs guldmedalj 2020 gick till ECO-betong från Swerock

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!