Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Dags att utse vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2021

Nyheter

Dags att utse vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2021

Dags att utse vinnaren av Nordbyggs guldmedalj 2021
Snart är det dags att återigen dela ut Nordbyggs Guldmedalj för årets mest innovativa produktnyhet. 10 produkter har nominerats till priset som delas ut i samarbete mellan Nordbygg och Svensk Byggtjänst.

Produkterna som nominerats till Nordbyggs Guldmedalj för årets mest innovativa produktnyhet är utvalda utifrån drygt 100 produkter som publicerats i Byggkatalogens nyhetsbevakning under 2020.

Nomineringarna kommer att presenteras löpande hos Omvärldsbevakning under perioden 22 februari till 12 april.

Vinnaren utses därefter av en jury och priset delas ut senare i april.

Nordbyggs Guldmedalj
Nordbyggs Guldmedalj för årets mest innovativa produktnyhet instiftades av Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst och delades ut för första gången år 2010.

Tidigare vinnare:
Den allra första medaljen delades ut 2010 och tillföll då Soltech Energy och deras solenergisystem med takpannor av glas. Medaljen har delats ut årligen sedan dess och har visat på en imponerande bredd av innovationer representerade av allt ifrån stora industrikoncerner som t.ex. 3M till enskilda entreprenörer. Intelligenta fuktsensorer, mobil betongstation och arbetsbyxa för gravida är några exempel ur den långa raden vinnare av Nordbyggs Guldmedalj.

Till vinnare av Nordbyggs Guldmedalj 2020 valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.

Skriven av Anna Göth

Nordbyggs guldmedalj 2020 gick till ECO-betong från Swerock
Nordbyggs guldmedalj 2020 gick till ECO-betong från Swerock

Nyheter

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.

Desinfektion med hjälp av UV-C strålning

Desinfektionsprodukter för konsumenter

Signify lanserar två Philips UV-C desinfektionsprodukter som är speciellt avsedda för konsumenter. Sedan tidigare finns UV-C belysning för t ex kontor, fabriker, butiker och restauranger där UV-C strålningen används för att desinficera luft, ytor och vatten från virus och bakterier.