• Nyheter
  • Dags att underlätta det krävande sliparbetet

Nyheter

Dags att underlätta det krävande sliparbetet

Dags att underlätta det krävande sliparbetet
Festools nya vägg- och takslip tar det tunga arbetet till nya lättare nivåer. Med LED-belysning, excenterrörelse och nya ergonomiska lösningar kan PLANEX göra skillnad på utförandet av slipningsarbetet samt bidra till färre belastningsskador.

Verktygsleverantören Festool har lanserat sitt slipverktyg PLANEX för vägg och tak med nya funktioner. Med den inbyggda LED-belysning i sliphuvudet är det nu utrustad med ett släpljus för att användaren enklare ska kunna upptäcka ojämnheter under arbetets gång. LED-belysningen leder till att det krävande efterarbete kan underlättas eller till och med undvikas.

PLANEX är också utrustad med en reglerbar sugfunktion som verkar som en support för att avlasta armar, rygg och nacke. Den här funktionen gör alltså att verktyget suger fast på väggar och i tak och underlättar därmed arbetet för hantverkaren vid all typ av arbete. Ett utvecklat T-handtag med bland annat slangklämma ökar också verktygets ergonomiska greppmöjligheter då slangen hålls på ett bekvämt avstånd från handen.

Genom en enkel manöver kan även en förlängare läggas till eller tas bort och skapa tre olika lägen om 1200, 1650 eller 2100 mm lång. Det gör verktyget flexibilitet både vid slipning av höga takhöjder samt ge bättre åtkomst i trånga utrymmen.

Festool har även uppmärksammat att många målare använder tejp för att fästa dammsugarslangen tillsammans med kabeln till PLANEX. För att åtgärda detta samt att ta initiativ till återanvändningsbruk har företaget tagit fram produktanpassade kardborrband. I ett paket ingår fem stycken band för att fästa ihop slang och kabel.

Komplettera med CT 36 E AC-PLANEX dammsugare för en dammfri och mer hälsosam arbetsmiljö.


Skriven av Jenny Öhlund

Kombinera PLANEX vägg- och takslip med anpassad dammsugare
Kombinera PLANEX vägg- och takslip med anpassad dammsugare
PLANEX vägg- och takslip, optimal för oergonomiskt arbete
PLANEX vägg- och takslip, optimal för oergonomiskt arbete

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.