Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Dags att underlätta det krävande sliparbetet

Nyheter

Dags att underlätta det krävande sliparbetet

Dags att underlätta det krävande sliparbetet
Festools nya vägg- och takslip tar det tunga arbetet till nya lättare nivåer. Med LED-belysning, excenterrörelse och nya ergonomiska lösningar kan PLANEX göra skillnad på utförandet av slipningsarbetet samt bidra till färre belastningsskador.

Verktygsleverantören Festool har lanserat sitt slipverktyg PLANEX för vägg och tak med nya funktioner. Med den inbyggda LED-belysning i sliphuvudet är det nu utrustad med ett släpljus för att användaren enklare ska kunna upptäcka ojämnheter under arbetets gång. LED-belysningen leder till att det krävande efterarbete kan underlättas eller till och med undvikas.

PLANEX är också utrustad med en reglerbar sugfunktion som verkar som en support för att avlasta armar, rygg och nacke. Den här funktionen gör alltså att verktyget suger fast på väggar och i tak och underlättar därmed arbetet för hantverkaren vid all typ av arbete. Ett utvecklat T-handtag med bland annat slangklämma ökar också verktygets ergonomiska greppmöjligheter då slangen hålls på ett bekvämt avstånd från handen.

Genom en enkel manöver kan även en förlängare läggas till eller tas bort och skapa tre olika lägen om 1200, 1650 eller 2100 mm lång. Det gör verktyget flexibilitet både vid slipning av höga takhöjder samt ge bättre åtkomst i trånga utrymmen.

Festool har även uppmärksammat att många målare använder tejp för att fästa dammsugarslangen tillsammans med kabeln till PLANEX. För att åtgärda detta samt att ta initiativ till återanvändningsbruk har företaget tagit fram produktanpassade kardborrband. I ett paket ingår fem stycken band för att fästa ihop slang och kabel.

Komplettera med CT 36 E AC-PLANEX dammsugare för en dammfri och mer hälsosam arbetsmiljö.


Skriven av Jenny Öhlund

Kombinera PLANEX vägg- och takslip med anpassad dammsugare
Kombinera PLANEX vägg- och takslip med anpassad dammsugare
PLANEX vägg- och takslip, optimal för oergonomiskt arbete
PLANEX vägg- och takslip, optimal för oergonomiskt arbete

Nyheter

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.