Nyheter

Cykelpollare med LED belysning

LUX
Cyklos LUX är en ny typ av cykelpollare med ramlåsning

Cykelpollaren har plats för två cyklar och cyklisten låser fast cykelramen i pollarens ram. Som tillval finns LED belysning för pollaren som skapar trygghet och ett ljussken vid cykelparkeringen. Belysningen har en beräknad livslängd om 50 000 brinntimmar. Belysningen är rostfri, okrossbar, utbytbar och reptålig.

FÖRANKRING
Rör för nedgjutning medföljer. Nedgjutes ca 320 mm.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.