Nyheter

Clipper lanserar ny bordsåg

Clipper lanserar ny bordsåg
Clippers bordsåg CM42 har ett extra stort skärbord.

Clipper CM42 är en lätt och portabel bordsåg med en stabil konstruktion och fällbara ben och transporthjul vilket gör förflyttning av maskinen enkel.

Det stora skärbordet är låsbart och har vinklade lågfriktionshjul som ger bättre stabilitet och högre kapningsprecision.

Kapning av stora plattor
Skärbordet är 500 x 540 mm och har en förstärkt ram och medger kapning av stora plattor upp till 60 x 60 mm storlek. Skärbordet är dessutom vinklingsbart 0° - 45° som ger ett maximalt kapdjup på 135 mm vid 90° och 94 mm vid 45°.

Den maximala kaplängden uppgår till 670 mm och största materialtjocklek är 200 mm. Bordsågen har en elektrisk motor med 2,2 kW (3 hk) effekt.

 

 

Clipper lanserar ny bordsåg
Clipper lanserar ny bordsåg

Nyheter

El-lock - dekorativa doslock med älghuvud och klättrande apa på vägg

Dekorativa doslock

Fredrik Ödman är en svensk multikonstnär som tagit fram El-lock - 3D-printade, dekorativa lock som placeras över gamla eller befintliga doslock. 3D-tekniken låter endast Fredriks fantasi sätta gränser för vilka motiv som kan dekorera tak och väggar i både privata hem och offentliga miljöer.

Badkar i olika kulörer

Mora Armatur har lanserat en ny designkollektion, Mora X Collection, som gör det möjligt för kunden att fritt välja kulör på sitt badkar och tvättställ. Den nya kollektionen finns i en mängd av olika färger, material och former, från klassisk och modern stil för privata såväl som offentliga miljöer. Produkterna gör det lättare att ta ut svängarna i kulören i badrummet.

ExoActive aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Många professionella hantverkare har flera arbetsmoment som innebär ansträngande arbeten ovanför huvudet vilket kan resultera i besvärliga belastningsskador. Festool har utvecklat ExoActive, ett aktivt exoskelett som stöttar och förstärker bärarens rörelser genom att exoskelettets olika leder drivs av ett 18 V-batteri som ger extra kraft för arbeten ovanför huvudet och avlastar axlar och nacke.

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

I juli i år beräknas medelvärdet på ett försålt småhus ligga kring 3,4 miljoner. Jämfört med för ett år sedan innebär detta en minskning med omkring en halv miljon kronor eller 12 procent. Nedgången för försäljningspriserna det senaste året är tydlig, men statistiken för juli är preliminär med hänsyn till att antalet inrapporterade försäljningar fortfarande är relativt litet.