Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Byggvaruanvändningen ökar

INGEN BILD
Inom industribyggande och flerbostadshus ökade byggvaruanvändningen under första kvartalet 2011, visar uppgifter från Industrifakta.

Återhämtningen på byggmarknaden fortsatte under det första kvartalet i år och den totala byggvaruanvändningen ökade mer än väntat. Baserat på påbörjade husbyggnadsprojekt, löpande underhåll och reparationer blev ökningen nästan 15 procent i årstakt. Detta är betydligt mer än prognosen för helåret 2011, som ligger på 5 procent.

Stora skillnader mellan sektorer

Den största ökningen kunde hänföras till industribyggande och flerbostadshus. Inom småhussektorn och för kommersiella lokaler minskade däremot materialvolymen något.

 

Källa: Industrifakta, Marknadstrender Bygg

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.