• Nyheter
  • Byggskivor av återvunna förpackningar

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

Byggskivor av återvunna förpackningar
2021-10-22
Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Recoma byggskivor tillverkas av återvunna kompositförpackningar som annars hade blivit avfall. Råmaterialet behandlas genom torkning, sterilisering, malning och pressas slutligen ihop under höga temperaturer. Inget tillsätts vid tillverkningen och den energi som går åt för tryck och värme kommer helt från förnybar energi. Material som blir spill vid tillkapning går tillbaka igen i processen som ny råvara.
Tillverkningen sker i Sverige.

Skivorna har en fuktavvisande yta och absorberar mindre vatten än skivor av trä. De är även och mögelresistenta, slagtåliga och temperaturbeständiga.

Recoma byggskivor finns i tre olika utföranden:
Universal avsedda för innerväggar, innertak och som undergolv. Kan användas på alla ställen där man traditionellt använder trä- eller gipsskivor.
Tjocklek: 11, 12 eller 13 mm. Bredd×Längd: 1200×2500 mm.

Cover avsedda som väderskydd eller underlag för papp i fasader. Kan även användas istället för renoveringsgips.
Tjocklek: 8, 9 eller 10 mm. Bredd×Längd: 1200×2500 mm.

Solid är en fuktsskyddad skiva för användning inom möbelindustrin. Kan bekläs med fanér e d.
Tjocklek: 15, 16 eller 18 mm. Bredd×Längd: 1220×2440 mm.

Densitet: 750 kg/m3.

Som standard är ytan täckt med kartongpapp men kan även erhållas med ett transparant ytskikt av återvunnen LDPE (Design) om man önskar att innehållet ska vara synligt.

Företaget erbjuder sig att återta material i form av spill, rester och rivningsavfall för användning som råvara för nya produkter.

Skriven av Anna Göth

Recoma Byggskivor av återvunna förpackningar
Recoma Byggskivor av återvunna förpackningar
Byggskivor av återvunna förpackningar är vinnare av Nordbyggs Guldmedalj 2022
Byggskivor av återvunna förpackningar är vinnare av Nordbyggs Guldmedalj 2022

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.