• Nyheter
  • Byggskivor av återvunna förpackningar

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

Byggskivor av återvunna förpackningar
Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Recoma byggskivor tillverkas av återvunna kompositförpackningar som annars hade blivit avfall. Råmaterialet behandlas genom torkning, sterilisering, malning och pressas slutligen ihop under höga temperaturer. Inget tillsätts vid tillverkningen och den energi som går åt för tryck och värme kommer helt från förnybar energi. Material som blir spill vid tillkapning går tillbaka igen i processen som ny råvara.
Tillverkningen sker i Sverige.

Skivorna har en fuktavvisande yta och absorberar mindre vatten än skivor av trä. De är även och mögelresistenta, slagtåliga och temperaturbeständiga.

Recoma byggskivor finns i tre olika utföranden:
Universal avsedda för innerväggar, innertak och som undergolv. Kan användas på alla ställen där man traditionellt använder trä- eller gipsskivor.
Tjocklek: 11, 12 eller 13 mm. Bredd×Längd: 1200×2500 mm.

Cover avsedda som väderskydd eller underlag för papp i fasader. Kan även användas istället för renoveringsgips.
Tjocklek: 8, 9 eller 10 mm. Bredd×Längd: 1200×2500 mm.

Solid är en fuktsskyddad skiva för användning inom möbelindustrin. Kan bekläs med fanér e d.
Tjocklek: 15, 16 eller 18 mm. Bredd×Längd: 1220×2440 mm.

Densitet: 750 kg/m3.

Som standard är ytan täckt med kartongpapp men kan även erhållas med ett transparant ytskikt av återvunnen LDPE (Design) om man önskar att innehållet ska vara synligt.

Företaget erbjuder sig att återta material i form av spill, rester och rivningsavfall för användning som råvara för nya produkter.

Skriven av Anna Göth

Recoma Byggskivor av återvunna förpackningar
Recoma Byggskivor av återvunna förpackningar

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.