• Nyheter
  • Byggplåtskruv med spets som stålborr

Nyheter

Byggplåtskruv med spets som stålborr

Byggplåtskruv med spets som stålborr
Med en ny spets ska Hiltis självborrande byggplåtskruv borra sig in i materialet lika bra som ett stålborr.

 
 

Hiltis nya självborrande plåtskruv är försedd med så kallad Racing Tip-spets som ska ge enklare och snabbare borrning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nya skruvens utformning ska ge enklare och snabbare montering, men även färre brända skruvar. Samtidigt har skruven ett djupanslag som ska ge rätt tätning.

Snabb som stålborr
Enligt företaget borrar skruven lika snabbt som ett stålborr. Dessutom ska den nya utformningen göra att borrspetsen kyls bättre. Det ska i sin tur leda till färre brända spetsar och därmed mindre spill och reducerade kostnader.

Ger tät infästning
Skruvarna är försedda med så kallad Perfect seal-funktion som ska ge en tät infästning, oberoende av vilket verktyg som används.

Brett användningsområde
Skruvsortimentet är brett och sträcker sig från montering i tunnplåt till infästning i stålbalkar. Skruvarna uppges ha borrkapacitet för upp till 15 millimeter tjockt stål. Skruvarna kan levereras med valfri färg.

 

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.