• Nyheter
  • Byggplåtskruv med spets som stålborr

Nyheter

Byggplåtskruv med spets som stålborr

Byggplåtskruv med spets som stålborr
Med en ny spets ska Hiltis självborrande byggplåtskruv borra sig in i materialet lika bra som ett stålborr.

 
 

Hiltis nya självborrande plåtskruv är försedd med så kallad Racing Tip-spets som ska ge enklare och snabbare borrning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nya skruvens utformning ska ge enklare och snabbare montering, men även färre brända skruvar. Samtidigt har skruven ett djupanslag som ska ge rätt tätning.

Snabb som stålborr
Enligt företaget borrar skruven lika snabbt som ett stålborr. Dessutom ska den nya utformningen göra att borrspetsen kyls bättre. Det ska i sin tur leda till färre brända spetsar och därmed mindre spill och reducerade kostnader.

Ger tät infästning
Skruvarna är försedda med så kallad Perfect seal-funktion som ska ge en tät infästning, oberoende av vilket verktyg som används.

Brett användningsområde
Skruvsortimentet är brett och sträcker sig från montering i tunnplåt till infästning i stålbalkar. Skruvarna uppges ha borrkapacitet för upp till 15 millimeter tjockt stål. Skruvarna kan levereras med valfri färg.

 

 

 

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.