• Nyheter
  • Byggplåtskruv med spets som stålborr

Nyheter

Byggplåtskruv med spets som stålborr

Byggplåtskruv med spets som stålborr
Med en ny spets ska Hiltis självborrande byggplåtskruv borra sig in i materialet lika bra som ett stålborr.

 
 

Hiltis nya självborrande plåtskruv är försedd med så kallad Racing Tip-spets som ska ge enklare och snabbare borrning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nya skruvens utformning ska ge enklare och snabbare montering, men även färre brända skruvar. Samtidigt har skruven ett djupanslag som ska ge rätt tätning.

Snabb som stålborr
Enligt företaget borrar skruven lika snabbt som ett stålborr. Dessutom ska den nya utformningen göra att borrspetsen kyls bättre. Det ska i sin tur leda till färre brända spetsar och därmed mindre spill och reducerade kostnader.

Ger tät infästning
Skruvarna är försedda med så kallad Perfect seal-funktion som ska ge en tät infästning, oberoende av vilket verktyg som används.

Brett användningsområde
Skruvsortimentet är brett och sträcker sig från montering i tunnplåt till infästning i stålbalkar. Skruvarna uppges ha borrkapacitet för upp till 15 millimeter tjockt stål. Skruvarna kan levereras med valfri färg.

 

 

 

Nyheter

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.