Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Byggplåtskruv med spets som stålborr

Nyheter

Byggplåtskruv med spets som stålborr

Byggplåtskruv med spets som stålborr
Med en ny spets ska Hiltis självborrande byggplåtskruv borra sig in i materialet lika bra som ett stålborr.

 
 

Hiltis nya självborrande plåtskruv är försedd med så kallad Racing Tip-spets som ska ge enklare och snabbare borrning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nya skruvens utformning ska ge enklare och snabbare montering, men även färre brända skruvar. Samtidigt har skruven ett djupanslag som ska ge rätt tätning.

Snabb som stålborr
Enligt företaget borrar skruven lika snabbt som ett stålborr. Dessutom ska den nya utformningen göra att borrspetsen kyls bättre. Det ska i sin tur leda till färre brända spetsar och därmed mindre spill och reducerade kostnader.

Ger tät infästning
Skruvarna är försedda med så kallad Perfect seal-funktion som ska ge en tät infästning, oberoende av vilket verktyg som används.

Brett användningsområde
Skruvsortimentet är brett och sträcker sig från montering i tunnplåt till infästning i stålbalkar. Skruvarna uppges ha borrkapacitet för upp till 15 millimeter tjockt stål. Skruvarna kan levereras med valfri färg.

 

 

 

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.

ESSDECK Max, Ny trallskruv

Nyutvecklad trallskruv

ESSVE lanserar en ny trallskruv lagom till att trallsäsongen drar igång. Trallskruven är framtagen i samarbete med professionella snickare och har en utformning som underlättar montering av skevt trallvirke, motverkar flisor och minskar risken för att virket spricker vid skruvning nära kant.