Nyheter

Byggmiljöguiden via sms

Byggmiljöguiden via sms
Folksam har nyligen lanserat 2008 års upplaga av Byggmiljöguiden. Nytt för årets version är möjligheten att få information sänd direkt till mobiltelefonen.

   
 

Från Folksams Byggmiljöguide 2008 kan produktlistor nu hämtas via sms.

 

Byggmiljöguiden är som tidigare en kostnadsfri handbok i miljövänligt byggande, där Folksam kartlagt vilken miljöpåverkan olika byggmaterial har.
Guiden finns tillgänglig som webbtjänst på Folksams webbplats där man kan söka miljövänliga produkter. Nytt för den senaste upplagan är att listan över produkterna kan skickas till mobiltelefon som sms.


Genom att få listan över tänkbara material, direkt i telefonen, underlättar det för de personer som ska göra ett aktivt miljöval. Man kan ta emot listan i sin egen telefon eller till den som ska köpa in materialen, säger man från Folksam.

Byggmiljöguiden och sms-tjänsten är kostnadsfria och finns tillgängliga på www.folksam.se/renoveramiljovanligt

 

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.