Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Byggmarknaden i Norden

Byggmarknaden i Norden
Den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar i Norden uppgick 2014 till ca 552 miljarder kronor, enligt Industrifaktas konjunkturrapport ”Byggmarknaden i Norden”.

Utfallet förra året innebar en ökning med 7 procent jämfört med 2013. Norge visade den starkaste tillväxten med 7 procent, medan byggvolymen i Finland minskade med 4 procent. I Sverige var det kontor och handel som ökade mest 2014, medan nybyggnad av flerbostadshus ökade mest i Danmark. I Norge hade det offentliga byggandet starkast utveckling, medan industri och lager visade bäst utveckling i Finland. I år räknar Industrifakta med en i stor sett oförändrad volym och 2016 pekar prognosen på en ökning med 3-5 procent.

Källa: Industrifakta AB

Byggmarknaden i Norden
Byggmarknaden i Norden

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.