Nyheter

Byggloven ger negativa signaler

Byggloven ger negativa signaler
En analys av den senast tillgängliga statistiken över beviljade bygglov ger indikationer om fortsatt fallande byggvolymer under det närmaste året.

I Industrifaktas månadsindikatorer Marknadssignaler och Prognoser visar den rullande 12-månadersstatistiken på en nedgång med ca 10 procent för kontor och handel och en 20 procentig minskning för offentliga lokaler. Läget ser inte ljusare ut när det gäller bostäder. Byggloven för småhus skvallrar om en nedgång med 20 procent och för flerbostadshus med en minskning med 10 procent. Således finns det en risk för en fortsättning av den bredbaserade nedgång som etablerades under 2018.

Källa: Industrifakta AB, Marknadssignaler och prognoser

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

2019-10-07
Plastgolv

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.

Sedumtak med biokol

Sedumtak med biokol

Veg Tech lanserar sedumtak med biokol. Biokol har flera positiva egenskaper i odling och planteringar, och företaget har byggt en egen produktionsanläggning. I dagarna blev deras första sedummatta med biokol klar och pryder nu ett tak i Emmaboda.