Nyheter

Byggloven ger negativa signaler

Byggloven ger negativa signaler
En analys av den senast tillgängliga statistiken över beviljade bygglov ger indikationer om fortsatt fallande byggvolymer under det närmaste året.

I Industrifaktas månadsindikatorer Marknadssignaler och Prognoser visar den rullande 12-månadersstatistiken på en nedgång med ca 10 procent för kontor och handel och en 20 procentig minskning för offentliga lokaler. Läget ser inte ljusare ut när det gäller bostäder. Byggloven för småhus skvallrar om en nedgång med 20 procent och för flerbostadshus med en minskning med 10 procent. Således finns det en risk för en fortsättning av den bredbaserade nedgång som etablerades under 2018.

Källa: Industrifakta AB, Marknadssignaler och prognoser

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.