Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Byggloven för bostäder ned i augusti

Nyheter

Byggloven för bostäder ned i augusti

INGEN BILD
I Industrifaktas månadsbevakning Marknadstrender och signaler kan man notera en tydlig minskning av byggloven för bostäder under andra halvåret 2007.

Minskningen gäller i första hand flerbostadshus, där antalet bygglov i augusti 2007 mer än halverades jämfört med samma månad 2006. Orsaken är troligen i första hand den tillfälligt kraftiga uppgången av flerbostadshusbyggandet under hösten 2006. Då tidigarelades många projekt för att hinna ta del av investeringsbidrag och stöd innan dessa försvann vid årsskiftet.
För småhus var nedgången av antalet bygglov cirka 5 procent i augusti 2007 jämfört med samma period 2006.

Länk: Industrifakta AB, Marknadstrender

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.