Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Byggloven 2015 - långt ifrån rekordnivån 2007

Nyheter

Byggloven 2015 - långt ifrån rekordnivån 2007

Byggplaner
Antalet beviljade bygglov är en viktig indikation på hur husbyggnadsvolymen kan komma att utvecklas på ett par års sikt.

Det är ett av Industrifaktas analysunderlag i den löpande konjunkturbevakningen. Beviljade bygglov för nybyggnad av bostäder och lokaler för perioden januari-november 2015 var drygt 5 procent fler jämfört med samma period 2014, vilket säger en hel del om nybyggnadsaktiviteten under kommande tvåårsperiod.

Sett i ett tioårsperspektiv var nivån för januari-november 2015 emellertid inte särskilt hög, utan låg i nivå med genomsnittet för åren 2005-2014. 2012 var ett bottenår, då antalet beviljade bygglov under perioden januari-november endast uppgick till hälften av antalet 2015.

År 2007 markerade högsta nivån för antalet beviljade bygglov för nybyggnad av bostäder och lokaler med 30 procent fler beviljade bygglov än 2015.

Källa: Industrifakta AB, Marknadssignaler & Prognoser

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.