• Nyheter
  • Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Nyheter

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend
I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.

Trenden är positiv oavsett om man ser till antalet beviljade bygglov hittills i år jämfört med samma period förra året, eller om man studerar det senaste helårets bygglov med föregående 12-månadersperiod. Utvecklingen av antalet beviljade bygglov indikerar en ökning med 15-20 procent under de kommande två åren. Man ska dock komma ihåg att antalet inte säger hela sanningen om den förväntade byggvolymen utan att det kan röra sig om många mindre projekt. En annan osäkerhetsfaktor är när i tiden spaden kan komma att sättas i marken. Med hänsyn till den stora frågan kring cementförsörjningen är osäkerheten större än någonsin.

Källa: NAVET Analytics, Marknadssignaler & prognoser

NAVET Analytics redaktion
NAVET Analytics redaktion

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!