Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Bygglo Plus med flera funktioner

Bygglo Plus med flera funktioner
Byggproffsens sökmotor Bygglo utökar sin söktjänst med en mer innehållsrik förstasida, kartor och en specialavdelning för upphandlingar.

    
 

 

 

 

Den nya Bygglo Plus är mer innehållsrik och passar den som behöver en översikt över det viktigaste som händer i byggsverige. Den aktiveras enkelt med en knapptryckning av besökaren. Sidan innehåller listningar med de senaste nyheterna, relevanta jobben och de senast utlysta offentliga upphandlingarna. Dessutom får användaren tips om vad andra besökare söker efter med hjälp av ett så kallat sökmoln – en förteckning över populära sökta begrepp.
– Vi siktar på att erbjuda ett verktyg som ger en så komplett bild som möjligt över de viktigaste och mest aktuella händelserna i byggsverige, säger Mats Hultgren, produktchef för Bygglo på Svensk Byggtjänst.


Tillgängligare upphandlingar
I en tid då mängden projekt minskar på grund av det hårdnande konjunkturläget, är snabb information om nya affärsmöjligheter hårdvaluta. Därför öppnar Bygglo en specialavdelning där användarna kan söka och bevaka aktuella publicerade offentliga upphandlingar.
Informationen hämtas bland annat från EU-källan Tenders Electronic Daily, TED. Förutom denna centrala källa gör Bygglo ett 10-tal andra upphandlingsrelaterade källor sökbara som exempelvis webbplatserna från Allego, Opic och nyhetskällan Upphandling24. Fler källor kommer att läggas till under vintern och våren.

Bild av byggsverige

 
  
Ytterligare en nyhet är Bygglos karttjänst. Med den får användaren möjlighet att bildligt och bokstavligen se varifrån i byggsverige som svaren kommer.
I kartbilden kan användaren även utöka sökningen och visa på vilka andra företag i byggsverige som finns i närområdet.
Bygglo har också kompletterats med ett sökmoln som fungerar som inspiration för både nytillkomna och erfarna användare. Sökmolnet finns både på Bygglo Plus-sidan och på alla svarssidor. Innehållet i Bygglo sökmoln uppdateras kontinuerligt och kan guida användare som vill upptäcka ny information i byggsverige.

Marknadsföring i Bygglo
Bygglo innehåller nu även förbättrade erbjudanden för dem som vill marknadsföra sig via söktjänsten. Med formatet Utökad synlighet kan företagen i byggsverige få en tydligare profil med företagets logotyp i svarslistan och på tjänstens förstasida.
I ett samarbete med Eniro lanseras också sökordsannonsering på Bygglo. Den följer samma modell som de lösningar som finns på konventionella sökmotorer som Google och Yahoo, det vill säga att textbaserade annonser publiceras baserat på de begrepp som användaren söker efter.


Mer information:
www.bygglo.se
Mats Hultgren, Svensk Byggtjänst, e-post: mats.hultgren@byggtjanst.se, mobil: 070-629 00 84

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.