Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Byggkatalogen inleder samarbete med SundaHus

Nyheter

Byggkatalogen inleder samarbete med SundaHus

Byggkatalogen inleder samarbete med SundaHus
Nu blir det enklare att välja miljösmarta produkter för dem som bygger eller renoverar fastigheter.

 
  
Byggkatalogen inleder ett samarbeta med SundaHus och genom detta samarbete ges Byggkatalogens användare gratis tillgång till marknadens mest omfattande miljövärderingssystem för byggvaror. Informationen finns tillgänglig från idag och inledningsvis har cirka 1 100 materialleverantörer en länk till sina bedömda varor i SundaHus.
– Vi har identifierat en ökad efterfrågan på miljödata från våra användare och därav valt att berika produktinformationen med en koppling till SundaHus Miljödata. Anledningen att vi sökte samarbete med just SundaHus är att deras Miljödata, är det största och mest kompletta på marknaden, berättar Jonas Berg, produktchef för Svensk Byggtjänsts Byggkatalogen.

Minimera skadliga produkter
Samarbetet innebär att SundaHus ger Byggkatalogen tillgång till samtliga helhetsbedömningar A, B, C och D, där A är bäst. För den som vill ha den fullvärdiga bedömningsinformationen om produkterna krävs dock fortfarande en licens.

Efterfrågan på miljövärderingar ökar
På senare år har efterfrågan på miljövärderade produkter ökat kraftigt. Idag är det därför inte ovanligt att leverantörer anpassar sina produkter efter kemikalieinspektionens riktlinjer för att få en miljömässigt bättre värdering.
– Allt fler fastighetsägare använder någon form av miljövärderingssystem när man bygger eller renoverar. Det innebär också att allt fler väljer hälsosamma produkter. Det är så vi skapar sunda hus för framtiden, säger Kjell Isacson, VD på SundaHus.

Mer information även på www.sundahus.se

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.