Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Byggbloggarna öppnar för dialog för proffsen i byggsverige

Nyheter

Byggbloggarna öppnar för dialog för proffsen i byggsverige

Byggbloggarna öppnar för dialog för proffsen i byggsverige
Svensk Byggtjänst är på plats i bloggosfären. Informationsföretaget bjuder in bloggare och etablerar Byggbloggarna – en nättjänst för proffsen i byggsverige att skapa dialog och sprida kunskap.

Byggbloggarna är ett initiativ att samla både initierade specialister och nya samhällsbyggare och låta dem att skriva om sina erfarenheter och betraktelser av aktuella händelser och företeelser i våra branscher.

”Bloggen är det mest direkta sättet att kommunicera med byggsveriges nätanvändare idag. Här kan vi skapa dialog och sprida erfarenheter på ett rättframt och otvunget sätt”, säger Mats Hultgren projektledare och initiativtagare till tjänsten.

Byggbloggarna länkar också friskt till andra bloggare som är aktiva inom områden som är viktiga för samhällsbyggandets utveckling. Att länka och referera till aktuella frågor som både etablerad media och andra bloggare bevakar är en självklarhet i bloggosfären. Det är en av styrkorna med bloggformatet.
”Här samsas officiella etablerade kanaler med ’inofficiella’ utmanande röster. Det blir oerhört spännande att se hur det utvecklas.”, säger Mats Hultgren.
 
Varje blogg som ingår i Byggbloggarna är öppen för kommentarer och dialog. Som besökare har man möjlighet att ge sin personliga syn och återkoppling på bloggarnas artiklar och inlägg. Byggbloggarna är en samlingspunkt och plattform och innehållet i de enskilda bloggarna ansvarar varje författare för.

Urvalet av inriktning, ämnesval, författare och innehållet i de enskilda bloggarna utvärderas kontinuerligt av ansvariga på Svensk Byggtjänst. Från start kommer det att finnas bloggare bland annat inom områdena Bra samhällsbyggnad, Besiktning, Energi och Material.


Förutom att läsa de enskilda bloggarna kan besökarna hålla sig automatiskt uppdaterade med hjälp av rss-flöden. Byggbloggarna nyttjar även den mycket snabbväxande mikrobloggtjänsten Twitter för att publicera utdrag av aktuella blogginlägg.

Byggbloggarna, en informationstjänst från Svensk Byggtjänst hittar du på adressen http://www.byggbloggarna.se/.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.