Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Byggandet ökar för handeln

INGEN BILD
Nybyggandet inom detaljhandeln hade en mycket positiv utvecklingstakt under förra året, visar en konjunkturrapport från Industrifakta.

Under kvartal 1-3 2010 påbörjades husbyggnad inom kontor, handel och hotell till ett värde av cirka 11 miljarder kronor enligt Industrifaktas senaste konjunkturrapport Marknadstrender Bygg. Nästan hälften av volymen utgjordes av detaljhandelslokaler.

Positiv utveckling för handeln

Handeln är också den sektor som visade den bästa utvecklingen under förra året. Nybyggandet hade en årstakt under kvartal 1-3 2010 på hela 44 procent jämfört med helåret 2009.

Negativ utveckling för kontor

Ny- och ombyggnad av kontor visade istället en negativ utveckling på minus 35 procent i årstakt.

 

Länk: Industrifakta, Marknadssignaler och prognoser

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.