• Nyheter
  • Bygelhandtag med bistabil elektrisk brytare

Nyheter

Bygelhandtag med bistabil elektrisk brytare

Elesa Ergostyle EBR-SWB bygelhandtag med bistabil elektrisk brytare
Elesa Scandinavia har tagit fram bygelhandtaget Ergostyle® EBR-SWB med en bistabil elektrisk brytare som gör det möjligt att fjärrstyra både säkerhetslåsning och flerlåsningssystem samtidigt som dörren kan öppnas med en hand.

Företaget som konstruerar, tillverkar och distribuerar standardkomponenter för mekaniska, maskiner och industriell utrustning har nu tagit fram ett nytt handtag med elektrisk brytare som endast kräver en hand för att koppla om från låst till öppet.

Bygelhandtaget EBR-SWB är tillverkat av glasfiberförstärkt, polyamidbaserad teknopolymer och består av en bistabil, normalt öppen (NO) kontakt. Omkopplingen sker genom att trycka på en knapp på handtaget där det omkopplade läget kvarstår till dess att knappen trycks in på nytt. Handtaget är även försett med en röd och en grön lysdiod som kan konfigureras via extern logik för att visa brytarens status, exempelvis lysande grön diod när knappen är i neutralläge och lysande röd när knappen är aktiverad.

Handtaget finns även i modellen EBR-SWM med en monostabil elektrisk brytare som främst är avsedd för maskindörrar eller skydd.

Båda handtagen har skyddsklass IP 65 enligt EN 60529.


Skriven av Helena Bengtsson

Elesa Ergostyle EBR-SWM Handtag med monostabil elektrisk brytare
Elesa Ergostyle EBR-SWM Handtag med monostabil elektrisk brytare
EBR-SWB-L-F2.5 - 8 polig kabel, längd 2.5 meter, med sidoutgång åt vänster
EBR-SWB-L-F2.5 - 8 polig kabel, längd 2.5 meter, med sidoutgång åt vänster

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.