• Nyheter
  • Bygelhandtag med bistabil elektrisk brytare

Nyheter

Bygelhandtag med bistabil elektrisk brytare

Elesa Ergostyle EBR-SWB bygelhandtag med bistabil elektrisk brytare
Elesa Scandinavia har tagit fram bygelhandtaget Ergostyle® EBR-SWB med en bistabil elektrisk brytare som gör det möjligt att fjärrstyra både säkerhetslåsning och flerlåsningssystem samtidigt som dörren kan öppnas med en hand.

Företaget som konstruerar, tillverkar och distribuerar standardkomponenter för mekaniska, maskiner och industriell utrustning har nu tagit fram ett nytt handtag med elektrisk brytare som endast kräver en hand för att koppla om från låst till öppet.

Bygelhandtaget EBR-SWB är tillverkat av glasfiberförstärkt, polyamidbaserad teknopolymer och består av en bistabil, normalt öppen (NO) kontakt. Omkopplingen sker genom att trycka på en knapp på handtaget där det omkopplade läget kvarstår till dess att knappen trycks in på nytt. Handtaget är även försett med en röd och en grön lysdiod som kan konfigureras via extern logik för att visa brytarens status, exempelvis lysande grön diod när knappen är i neutralläge och lysande röd när knappen är aktiverad.

Handtaget finns även i modellen EBR-SWM med en monostabil elektrisk brytare som främst är avsedd för maskindörrar eller skydd.

Båda handtagen har skyddsklass IP 65 enligt EN 60529.


Skriven av Helena Bengtsson

Elesa Ergostyle EBR-SWM Handtag med monostabil elektrisk brytare
Elesa Ergostyle EBR-SWM Handtag med monostabil elektrisk brytare
EBR-SWB-L-F2.5 - 8 polig kabel, längd 2.5 meter, med sidoutgång åt vänster
EBR-SWB-L-F2.5 - 8 polig kabel, längd 2.5 meter, med sidoutgång åt vänster

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.