Nyheter

Bullerplank och spaljé i ett

Bullerplank och spaljé i ett
Från Trans-Naval AB kommer det absorberande bullerskyddet Noistop Green som även fungerar som spaljé.

 
 

Noistop Green är ett absorberande bullerskydd som även fungerar som spaljé för växter.

 

Bullerskyddet är uppbyggt av sektioner som kan monteras samman utan hjälp av maskiner. Varje sektion har en ram av förzinkat stål, med ett grovmaskigt nät som håller bullerabsorbenterna av stenull på plats. Bullerskyddets nätmattor fungerar även som spaljé och ger fäste för växter.


Sektionerna har måtten (HxBxD) 900x2000x115 millimeter. De kan monteras på varandra så att man får ett bullerplank med höjden 1800 eller 2700 millimeter. Varje sektion väger 54 kilo.

Nyheter

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.

Kanalplast för enkel montering

Kanalplast för återbruk

Kanalplast Coverboard från Tebo är ett tålig och lättviktigt skydd anpassat för att täcka in ytor som golv och väggar vid både nybyggnation och renoveringsarbete.