Nyheter

Bullermätare med loggerfunktion

Bullermätare med loggerfunktion
Från Lutron kommer en lljudnivåmätare som loggar mätvärdena och sparar dem på ett SD-kort för senare avläsning i dator.

                                      
 Med ljudnivåmätaren SL-4023SD kan mätvärden sparas och senare avläsas som tabellvärden eller kurvor i en dator.

Ljudnivåmätaren SL-4023SD är enligt uppgift en robust ljudnivåmätare som är försedd med loggerfunktion. Sparade mätvärden lagras på SD-kort för överföring till PC. I ett vanligt Excel-program kan värdena sedan avläsas i kurva eller tabell.

Brett mätområde
Mätområdet är 30 till 130 decibel och noggrannheten är klass 2 enligt IEC 61672. Mätaren har display med bakgrundsbelysning vilket ska ge möjlighet till avläsning även i mörker.

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.