• Nyheter
  • Brunnspasset ger brunnen rätt läge

Nyheter

Brunnspasset ger brunnen rätt läge

Brunnspasset ger brunnen rätt läge
Med verktyget Brunnspasset ska det bli enklare att placera golvbrunnen på rätt höjd och i vägrätt läge.

   
 

Brunnspasset är ett nytt verktyg som ska förenkla injusteringen av golvbrunnar vid montering. Med verktyget kan man avläsa när brunnen har rätt höjd och är placerad vågrätt.

  

Brunnspasset är ett nytt verktyg som ska underlätta monteringen av golvbrunnar i rätt läge. Verktyget har tagits fram i samarbete mellan idégivaren Thomas Bengtsson och Anders Johanson, som står för design och tillverkning genom företaget Altsom AB.

Verktyget är ett vattenpass som består av en treuddig stålskiva som står på tre justerbara gummifötter. I mitten av finns en libell som visar när verktyget, och brunnen, är placerat helt vågrätt. På verktyget finns även en uppfällbar linjal för avvägning av rätt höjd.

Rätt höjd ger rätt fall

För att man ska få rätt fall på golvet är det viktigt att brunnen sitter på exakt rätt höjd. Via en referenspunkt kan man justera brunnens höjd med hjälp av ett laserinstrument.

– På brunnspasset finns en linjal som man kan fälla upp. Sedan kan man enkelt avläsa laserstrålen mot linjalen och göra nödvändiga höjdjusteringar, säger Anders Johansson.

Så placeras brunnen vågrätt

När en brunn ska placeras vågrätt lägger man i många fall ett vanligt vattenpass tvärs över brunnen, berättar Anders Johansson. Om locket är buktigt blir det fel och därför tar man ibland av locket. Att sätta tillbaka locket så att det blir tätt är svårt. Vilket gör att man riskerar att få ner betongslam i brunnen när golvet sedan gjuts. Något som i förlängningen kan ge problem med otät klämring och fuktskador. Men med brunnspasset ska den risken elimineras.

– För att rikta in brunnen vågrätt placerar man brunnspassets fötter på brunnskanten. Då behöver man inte ta av locket och det spelar ingen roll om det skulle vara buktigt, förklarar Anders Johansson.

 

 

 

Martin Steno, redaktör

Nyheter

Batteridriven och bärbar färgspruta

2022-05-12
Måleriverktyg

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.

Tunna handskar med hög skärresistens

2022-05-10
Skyddshandskar

Soft Touch AB har introducerat MetalMix™ på den svenska marknaden. En skyddshandske med en fiberkärna av bland annat stål och spandex som ger både hög skärresistens och komfort samtidigt som vikten är låg.

Högteknologiska säkerhetssandaler

Högteknologiska säkerhetssandaler

AIRTOX möter nu den stora efterfrågan på lättviktiga och komfortabla sandaler som också behöver uppfylla säkerhetskrav för personlig skyddsutrustning. Företaget marknadsför säkerhetsskor med hög teknologi och smarta finesser och nytt för i år är säkerhetssandalen FS22 som är utrustad med flera funktioner som ska ge extra hög komfort.