Nyheter

Brunnar med ren design

Brunnar med ren design
Geberit har utvecklat designbrunnar av rostfritt stål som möjliggör en individuell utformning av badrummet. Brunnarna finns som golvrännor och golvbrunnar samt väggbrunnar och har en integrerad tätskiktsfolie för att minimera risken för läckage samt spara tid vid montering.

Brunnarna kan användas vid både ny- och ombyggnation och finns i utförande som väggbrunnar, golvrännor eller golvbrunnar för att kunna anpassa installationen efter rummets förutsättningar och inredning.

Geberit Väggbrunn
Väggbrunn som är integrerad bakom väggen i duschen och gör det möjligt att skapa en helt ren design utan störande skarvar i golvet. Systemtekniken gör det möjligt att implementera en väggbrunn även vid renoveringar och där utrymmet är begränsat. Integrerad tätskiktsfolie säkrar maximal täthet.
Väggbrunnarna finns med montering som som Geberit GIS och Geberit Duofix samt i utförande för inmurning i massiv vägg, vilket gör det möjligt att placera alla rörledningar inuti väggen.
Uppsamlingsprofilen framför väggen stödjer fallet och samlar upp smuts och avlagringar som sedan enkelt kan sköljas bort.
Utseende. Väggbrunnen finns som blankförkromad, i borstat stål, alpinvit samt i utförande för kakling.
Mått. 320×50 mm.

Geberit Golvränna Cleanline
Golvränna som kombinerar ett elegant utseende med enkel installation. Kan antingen placeras nära väggen eller i mitten av duschområdet. Golvrännan består av två delar: en uppsamlingsyta av rostfritt stål som utgör den synliga delen, under den finns ett avlopp i mitten som är monterat precis som ett traditionellt golvavlopp. En integrerad tätskiktsfolie gör att den sitter fast ordentligt i avloppet och säkrar maximal täthet. Golvrännan kan kortas av vid monteringen beroende på dimensionerna i duschområdet.
Den är enkel att rengöra. Smutsen glider lätt av från uppsamlingsytan och hårsilen kan enkelt tas bort och rengöras.
Utseende. Golvrännan är av borstat stål.
Mått. 300–1 300×43 mm (kapningsbar). Silen är 157 mm.

Geberit Golvbrunn
Kompakt golvbrunn med gallerområde på endast 80×80 mm. Rund eller kvadratisk design.
Integrerad tätskiktsfolie. Gallret kan justeras så att det passar ihop med golvplattorna. Under gallret sitter en integrerad hårsil som lätt kan tas bort och rengöras för att förhindra att det blir stopp i avloppet.
Utseende. Golvbrunnen är av rostfritt stål.
Mått. 80×80 mm.


Skriven av Anna Göth

Väggbrunn
Väggbrunn
Golvränna
Golvränna
Golvbrunn
Golvbrunn

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.