Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Brist på personal trots svag efterfrågan

Nyheter

Brist på personal trots svag efterfrågan

INGEN BILD
Svårigheter att rekrytera personal är ett större hinder för verksamheten än den relativt svaga orderingången, uppger byggföretagen.

Orderingången inom bygg- och anläggning har ökat under andra kvartalet i år. Men läget är svagare än normalt och närmare hälften av företagen i Konjunkturinstitutets panel är fortfarande missnöjda med orderstockens storlek.

Bristen på ledningspersonal ökar

Trots den fortsatt svaga nivån uppger var fjärde byggföretag att svårigheterna med rekrytering utgör det största hindret för verksamheten. Analysen överensstämmer med Industrifaktas senaste resultat i den löpande konjunkturbevakningen för diverse konsult- teknik- och entreprenadbranscher. Enligt denna har det under det senaste året blivit en växande brist på ledningspersonal, medan bristen på hantverkare har lättat något.


Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.