• Nyheter
  • Bredmönstrat fiskbensgolv av härdad ek

Nyheter

Bredmönstrat fiskbensgolv av härdad ek

Bredmönstrat fiskbensgolv av härdad ek
2021-08-20
Bjelins bredmönstrade fiskbensgolv av härdad ek har ett bredare format än traditionella fiskbensgolv. Det breda formatet passar extra bra i stora lokaler och en speciell härdningsprocess ger ett trägolv med extra hög hållfasthet.

Bjelins bredmönstrade fiskbensgolv har golvstavar med ett format på 96×576 mm. Det breda formatet passar extra bra i större lokaler och då golvet uppges vara både tåligare och fukttåligare kan det med fördel användas i lokaler med hög gångtrafik och högt slitage, t ex kök eller restauranger.

Golvet lanserades under våren i både Sverige och globalt och är enligt företaget det första bredmönstrade fiskbensgolvet av härdad ek på marknaden. 

Den patenterade härdningsprocessen, Woodora, gör golvet extra starkt. Metoden har utvecklats av Bjelins systerbolag Välinge Innovation.

Råvaran är närproducerad och kommer från FSC-certifierad skog och då tillgången på ek med hög kvalitet kan vara begränsad har företaget tagit fram en metod för att få ut mer golvyta ut ur varje ekstam.

Fiskbensgolvet finns i fyra mattlackerade utföranden; ljus, gråpigmenterad, naturell samt vitpigmenterad.

Golvet läggs fritt, flytande ovanpå undergolvet och med låssystemet 5G klickas stavarna ihop utan spikning eller limning.  

Mått
Bredd: 96 mm. Längd: 576 mm. Tjocklek: 11 mm.

Skriven av Anna Göth

Bjelin Fiskbensgolv av härdad ek
Bjelin Fiskbensgolv av härdad ek

Nyheter

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.