Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Bred nedgång i byggandet

INGEN BILD
Årets första kvartal visar stora minskningar av husbyggnadsinvesteringarna. Enligt en konjunkturrapport från Industrifakta är det en bred nedgång som drabbar alla sektorer.

Under första kvartalet i år uppgick den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar till 21,5 miljarder kronor enligt Industrifaktas kvartalsrapport Marknadstrender Bygg. Utfallet innebär en minskning med omkring 40 procent jämfört med samma period förra året.

Nedgången drabbar alla sektorer
Fortsätter takten i byggandet som under första kvartalet, kan man räkna med en minskning med drygt 30 procent jämfört med helåret 2008. Enligt Industrifaktas konjunkturrapport är det en bred nedgång i byggandet, som drabbar samtliga sektorer.

Lokalbyggandet halveras
Nyproduktionen av bostäder är omkring 35 procent lägre under årets första kvartal jämfört med samma period 2008. Det samlade lokalbyggandet i stort sett halverades under första kvartalet i år jämfört med förra året och minskningen har särskilt drabbat den privata sektorn.
  

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.