Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Bred enstavstilja från Rappgo

Bred enstavstilja från Rappgo
Från golvtillverkaren Rappgo i Mörkaskog kommer en enstavstilja i ek och furu, som uppges vara en av de bredaste på marknaden.

     
 

Rappgo i Mörkaskog lanserar en 300 millimeter bred enstavstilja, som ska vara en av de bredaste på marknaden.

Rappgo lanserar nu en golvtilja som, med sina 300 millimeter, är den bredaste företaget någonsin tillverkat. Enligt företaget är den nya breda tiljan särskilt framtagen för rum som kräver större dimensioner. Det kan exempelvis vara stora gårdar, herresäten och lokaler för samling och representation. Andra användningsområden kan vara miljöer med stora ytor och öppna planlösningar.
 
Limmad i skikt
Tiljorna är uppbyggda i skikt som limmats mot varandra i 90 graders vinkel. Något som man från Rappgo menar ska garantera formstabilitet och ett minimum av springor.
Den nya enstavstiljan finns i lackerad eller oljad ek, och i furu som är lackerad eller behandlad med lut och vitolja.

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.