Nyheter

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran
2022-09-23
Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

I takt med att elpriserna stiger lanseras nu den nya braskaminen Contura Connect 556 som kan bidra med att skapa ett intelligent och mer hållbart hem. Kaminen reglerar automatiskt tre olika tilluftsflöden med en temperaturmätare för både kamin- och rumstemperatur vilket ger en optimerad, mer effektiv värmereglering och förbränning med mindre utsläpp. En lambdasond mäter syremängd vid förbränningen och styr kaminens luftflöde och reglera således värmen. Regleringen hjälper också veden att hålla för en längre brinntid.

Till Contura Connect 556 finns Appen NIBE Uplink som är uppkopplad till molnet. Appen innehåller olika lättöverskådliga funktioner där det är möjligt att övervaka kaminens prestanda. Bland annat går det att följa hur mycket värmeenergi kaminen tillför huset, den hjälper till att öka luftflödet vid upptändning och ilägg. Med ett överhettningsskydd sänks temperaturen och appen tipsar om hur eldningen kan ändras för att undvika överhettning. Genom notiser kan den också meddela när det är dags att lägga in ny ved och vilken mängd som behövs, den påminner även när det är dags att tömma kaminen på aska.

Contura Connect 556 är tillverkad av lackerad stålplåt och är en del av 500 Style-serien, den finns tillgänglig i kulörerna svart och vitt.

Braskaminen för den digitala eran finns i svart och vit kulör
Braskaminen för den digitala eran finns i svart och vit kulör
Appen innehåller olika lättöverskådliga funktioner där det är möjligt att övervaka kaminens prestanda
Appen innehåller olika lättöverskådliga funktioner där det är möjligt att övervaka kaminens prestanda

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.