• Nyheter
  • Brandklassad skjutlucka visades på BAU

Nyheter

Brandklassad skjutlucka visades på BAU

Brandklassad skjutlucka visades på BAU
Svalson lanserade på BAU 2015 sin nya brandklassade skjutlucka i aluminium, Fireslide EI30. Företaget som är känt för sina eldrivna luckor och glasavskärmningar har nu tillsammans med Pilkington Floatglas AB tagit fram en brandklassad eldriven skjutlucka.

Fireslide EI30 är en eldriven skjutlucka i aluminium som är testad och typgodkänd för brandteknisk klass EI 30. Den finns i både horisontalgående och vertikalgående utförande och man använder brandskyddsglaset Pilkington Pyrostop® 18 mm. Den går att integrera i en vägg, utan glas i den fasta delen.

Luckan är testad enligt EN 1634-1 och är förberedd för CE-märkning enligt den kommande standarden EN 16034. Produkten är unik i sitt slag i Europa och är patentsökt. Den är även utrustad med ett styrsystem med larmanslutning, som automatiskt stänger luckan när larmet går.

Skriven av Malena Beijer Mörck.

Brandklassad skjutlucka visades på BAU
Brandklassad skjutlucka visades på BAU

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.