• Nyheter
  • Brandklassad skjutlucka visades på BAU

Nyheter

Brandklassad skjutlucka visades på BAU

Brandklassad skjutlucka visades på BAU
Svalson lanserade på BAU 2015 sin nya brandklassade skjutlucka i aluminium, Fireslide EI30. Företaget som är känt för sina eldrivna luckor och glasavskärmningar har nu tillsammans med Pilkington Floatglas AB tagit fram en brandklassad eldriven skjutlucka.

Fireslide EI30 är en eldriven skjutlucka i aluminium som är testad och typgodkänd för brandteknisk klass EI 30. Den finns i både horisontalgående och vertikalgående utförande och man använder brandskyddsglaset Pilkington Pyrostop® 18 mm. Den går att integrera i en vägg, utan glas i den fasta delen.

Luckan är testad enligt EN 1634-1 och är förberedd för CE-märkning enligt den kommande standarden EN 16034. Produkten är unik i sitt slag i Europa och är patentsökt. Den är även utrustad med ett styrsystem med larmanslutning, som automatiskt stänger luckan när larmet går.

Skriven av Malena Beijer Mörck.

Brandklassad skjutlucka visades på BAU
Brandklassad skjutlucka visades på BAU

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.