• Nyheter
  • Brandklassad skjutlucka visades på BAU

Nyheter

Brandklassad skjutlucka visades på BAU

Brandklassad skjutlucka visades på BAU
Svalson lanserade på BAU 2015 sin nya brandklassade skjutlucka i aluminium, Fireslide EI30. Företaget som är känt för sina eldrivna luckor och glasavskärmningar har nu tillsammans med Pilkington Floatglas AB tagit fram en brandklassad eldriven skjutlucka.

Fireslide EI30 är en eldriven skjutlucka i aluminium som är testad och typgodkänd för brandteknisk klass EI 30. Den finns i både horisontalgående och vertikalgående utförande och man använder brandskyddsglaset Pilkington Pyrostop® 18 mm. Den går att integrera i en vägg, utan glas i den fasta delen.

Luckan är testad enligt EN 1634-1 och är förberedd för CE-märkning enligt den kommande standarden EN 16034. Produkten är unik i sitt slag i Europa och är patentsökt. Den är även utrustad med ett styrsystem med larmanslutning, som automatiskt stänger luckan när larmet går.

Skriven av Malena Beijer Mörck.

Brandklassad skjutlucka visades på BAU
Brandklassad skjutlucka visades på BAU

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.