• Nyheter
  • Bra fart i byggmaterialanvändningen

Nyheter

Bra fart i byggmaterialanvändningen

Bra fart i byggmaterialanvändningen
Byggmaterialvärdet stiger i år

Totalt byggmaterialvärde i samband med ny- och ombyggnad av flerbostadshus samt privata och offentliga lokaler beräknas kunna öka med över 20 procent i år, om produktionstakten för påbörjade investeringar håller i sig under andra halvåret. Detta går att utläsa i Industrifaktas senaste konjunkturrapport för byggmarknaden i Sverige. Industrifakta uppskattar att byggmaterialvolymen, enligt ovanstående avgränsning, uppgick till ca 60 miljarder under 2016. Under årets första halvår beräknas volymen till ca 37 miljarder. Uppgången berör flertalet sektorer och ökningen under första halvåret var särskilt tydlig inom det privata husbyggandet med industrins byggande i spetsen.

Källa: Industrifakta, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.