• Nyheter
  • Bra fart i byggmaterialanvändningen

Nyheter

Bra fart i byggmaterialanvändningen

Bra fart i byggmaterialanvändningen
Byggmaterialvärdet stiger i år

Totalt byggmaterialvärde i samband med ny- och ombyggnad av flerbostadshus samt privata och offentliga lokaler beräknas kunna öka med över 20 procent i år, om produktionstakten för påbörjade investeringar håller i sig under andra halvåret. Detta går att utläsa i Industrifaktas senaste konjunkturrapport för byggmarknaden i Sverige. Industrifakta uppskattar att byggmaterialvolymen, enligt ovanstående avgränsning, uppgick till ca 60 miljarder under 2016. Under årets första halvår beräknas volymen till ca 37 miljarder. Uppgången berör flertalet sektorer och ökningen under första halvåret var särskilt tydlig inom det privata husbyggandet med industrins byggande i spetsen.

Källa: Industrifakta, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.