Nyheter

Bra att ha när det hettar till

Bra att ha när det hettar till
Snickers Workwear har tagit fram en ny serie flamskyddande arbetskläder. Förutom säkerhetsaspekten har fokus lagts på att göra bekväma kläder.

    
 

Snickers Workwear har tagit fram en ny serie flamskyddande arbetskläder. De ska skydda mot gnistor, värme och lågor, men också vara sköna att arbeta i.

  

Enligt Snickers Workwear är många av dagens flamskyddande arbetskläder otympliga och svåra att röra sig i. Därför har företaget nu tagit fram en kollektion som ska ha bra funktionalitet men även vara sköna att arbeta i.

Följer användarens rörelser

I klädserien ingår både en fodrad och en ofodrad jacka, byxor med eller utan hölsterficka och en svetsoverall. Samtliga plagg är designade med ergonomisk skärning som ska följa användarens rörelser. För att hindra gnistor och svetsloppor från att tränga in är alla fickor nedåtvikta. Byxorna är försedda med knäskydd.

Skapar skyddande barriär

I serien ingår även sweatshirt, kort- och långärmade T-tröjor, kalsonger, långkalsonger och strumpor. Plaggen är sydda i ett material som stelnar när det utsätts för hetta, och på så vis skapas en skyddande barriär. Dessutom är de fukttransporterande för att kroppstemperaturen ska kunna regleras vid hårt arbete.

 

 

Nyheter

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.