Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Bra att ha när det hettar till

Bra att ha när det hettar till
Snickers Workwear har tagit fram en ny serie flamskyddande arbetskläder. Förutom säkerhetsaspekten har fokus lagts på att göra bekväma kläder.

    
 

Snickers Workwear har tagit fram en ny serie flamskyddande arbetskläder. De ska skydda mot gnistor, värme och lågor, men också vara sköna att arbeta i.

  

Enligt Snickers Workwear är många av dagens flamskyddande arbetskläder otympliga och svåra att röra sig i. Därför har företaget nu tagit fram en kollektion som ska ha bra funktionalitet men även vara sköna att arbeta i.

Följer användarens rörelser

I klädserien ingår både en fodrad och en ofodrad jacka, byxor med eller utan hölsterficka och en svetsoverall. Samtliga plagg är designade med ergonomisk skärning som ska följa användarens rörelser. För att hindra gnistor och svetsloppor från att tränga in är alla fickor nedåtvikta. Byxorna är försedda med knäskydd.

Skapar skyddande barriär

I serien ingår även sweatshirt, kort- och långärmade T-tröjor, kalsonger, långkalsonger och strumpor. Plaggen är sydda i ett material som stelnar när det utsätts för hetta, och på så vis skapas en skyddande barriär. Dessutom är de fukttransporterande för att kroppstemperaturen ska kunna regleras vid hårt arbete.

 

 

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.