Nyheter

Bra att ha när det hettar till

Bra att ha när det hettar till
Snickers Workwear har tagit fram en ny serie flamskyddande arbetskläder. Förutom säkerhetsaspekten har fokus lagts på att göra bekväma kläder.

    
 

Snickers Workwear har tagit fram en ny serie flamskyddande arbetskläder. De ska skydda mot gnistor, värme och lågor, men också vara sköna att arbeta i.

  

Enligt Snickers Workwear är många av dagens flamskyddande arbetskläder otympliga och svåra att röra sig i. Därför har företaget nu tagit fram en kollektion som ska ha bra funktionalitet men även vara sköna att arbeta i.

Följer användarens rörelser

I klädserien ingår både en fodrad och en ofodrad jacka, byxor med eller utan hölsterficka och en svetsoverall. Samtliga plagg är designade med ergonomisk skärning som ska följa användarens rörelser. För att hindra gnistor och svetsloppor från att tränga in är alla fickor nedåtvikta. Byxorna är försedda med knäskydd.

Skapar skyddande barriär

I serien ingår även sweatshirt, kort- och långärmade T-tröjor, kalsonger, långkalsonger och strumpor. Plaggen är sydda i ett material som stelnar när det utsätts för hetta, och på så vis skapas en skyddande barriär. Dessutom är de fukttransporterande för att kroppstemperaturen ska kunna regleras vid hårt arbete.

 

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.