Nyheter

Bra att ha när det hettar till

Bra att ha när det hettar till
Snickers Workwear har tagit fram en ny serie flamskyddande arbetskläder. Förutom säkerhetsaspekten har fokus lagts på att göra bekväma kläder.

    
 

Snickers Workwear har tagit fram en ny serie flamskyddande arbetskläder. De ska skydda mot gnistor, värme och lågor, men också vara sköna att arbeta i.

  

Enligt Snickers Workwear är många av dagens flamskyddande arbetskläder otympliga och svåra att röra sig i. Därför har företaget nu tagit fram en kollektion som ska ha bra funktionalitet men även vara sköna att arbeta i.

Följer användarens rörelser

I klädserien ingår både en fodrad och en ofodrad jacka, byxor med eller utan hölsterficka och en svetsoverall. Samtliga plagg är designade med ergonomisk skärning som ska följa användarens rörelser. För att hindra gnistor och svetsloppor från att tränga in är alla fickor nedåtvikta. Byxorna är försedda med knäskydd.

Skapar skyddande barriär

I serien ingår även sweatshirt, kort- och långärmade T-tröjor, kalsonger, långkalsonger och strumpor. Plaggen är sydda i ett material som stelnar när det utsätts för hetta, och på så vis skapas en skyddande barriär. Dessutom är de fukttransporterande för att kroppstemperaturen ska kunna regleras vid hårt arbete.

 

 

Nyheter

Digitalt vattenpass

Tidigare i höstas lanserade FLEX sitt nya digitala vattenpass med funktioner som gör det enkelt att avläsa en exakt vinkel. Vattenpasset har dubbla displayer, belysta libeller och en hållfunktion som gör det möjligt att avläsa mätvärdet i efterhand.

Världens mest spridda byggblock förnyas

Världens mest spridda byggblock förnyas

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Ny serie monteringslim

Ny serie monteringslim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.