Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Bottenkänning i installatörsbranscherna

Nyheter

Bottenkänning i installatörsbranscherna

INGEN BILD
Enligt Industrifaktas löpande konjunkturbevakning av installationsmarknaderna beräknas den totala installationsvolymen 2009 ha minskat med omkring 10-15 procent.

Elinstallationer, som utgör den största andelen av installationsmarknaden uppges ha minskat med omkring 12 procent. De påbörjade husbyggnadsinvesteringarna, som förra året sjönk med cirka 25 procent, ligger till stor del bakom nedgången för tekniska installationer. Det skedde samtidigt en minskning av industrins maskininvesteringar, som emellertid inte var lika kraftig som nedgången för husbyggnadsvolymen.

Ökning väntas i år

Den negativa utvecklingen under förra året bör för de flesta installatörsbranscher ha markerat botten i konjunkturnedgången. I år väntas en ökning för det påbörjade bostadsbyggandet tillsammans med fortsatt ökat offentligt husbyggande lyfta installationsvolymerna.

Maskininvesteringar vänder uppåt nästa år

Fortsatt lågt kapacitetsutnyttjande i industrin väntas dämpa maskininvesteringarna ytterligare i år. Takten blir med alla säkerhet avsevärt lägre än under 2009. En mer stabil uppgång på installationsmarknaderna väntas under 2011 tack vare en bred uppgång för både bygg- och maskininvesteringar.

 


Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.