Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Bostadsbyggandet väntas öka nästa år

Nyheter

Bostadsbyggandet väntas öka nästa år

INGEN BILD
Industrifakta väntar sig att bostadsbyggandet åter ökar under 2010.

Enligt Industrifaktas konjunkturrapport Marknadstrender Bygg väntas en tioprocentig ökning för både nybyggnad av flerbostadshus som småhus. Bakgrunden är den omfattande bostadsbristen, en återhämtning av prisnivåerna på begagnatmarknaden, den låga räntan och de senaste två årens kraftiga minskning, som bör leda till en viss positiv rekyl.


Ingen vändning i år

Under årets kvartal 1 till 3 beräknas den påbörjade nyproduktionen av bostäder ha uppgått till totalt cirka 11 300 lägenheter. Lägenheter i flerbostadshus uppgick till cirka 6 400 medan småhus svarade för närmare 4 900 lägenheter. Jämfört med samma period förra året minskade flerbostadshusproduktionen med cirka 18 procent och antalet småhus med drygt 40 procent.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.