Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Bostadsbyggandet ökar under första kvartalet

Nyheter

Bostadsbyggandet ökar under första kvartalet

INGEN BILD
Byggandet av flerbostadhus och småhus har ökat under första kvartalet i år. Fortsätter trenden kan ökningen för flerbostadshus bli uppemot 35 procent på årsbasis.

Under första kvartalet i år påbörjades cirka 3 000 lägenheter i flerbostadshus och 1 700 lägenheter i småhus. Förra året påbörjades totalt cirka 8 800 lägenheter i flerbostadshus och 6 300 småhus.

Pekar mot väsentlig ökning

Detta skulle innebära att, om takten i första kvartalets investeringar fortsätter, kan ökningen för flerbostadshusbyggandet i år uppgå till uppemot 35 procent samt 10 procent för småhus. Det är dock vanskligt att basera en helårsprognos på bara ett kvartal.

 

Länk: Marknadstrender Bygg, Industrifakta.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.