Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Bostadsbyggandet ökar svagt

INGEN BILD
Enligt Industrifaktas senaste prognoser beräknas nybyggandet av bostäder växa med totalt cirka 5 procent 2008-2010.

Under 2007 påbörjades omkring 14.000 lägenheter i småhus och ca 15.700 lägenheter i flerbostadshus enligt SCB:s statistik. Utfallet, som fortfarande är preliminärt innebär att småhusbyggandet ökade svagt med cirka 3 procent medan flerbostadshusbyggandet i stort sett halverades. Att påbörjandet av lägenheter i flerbostadshus sjönk så dramatiskt beror på att många projekt tidigarelades under 2006 för att hinna ta del av de investeringsbidrag som upphörde efter årsskiftet. Hälften av det påbörjade bostadsbyggandet var under 2007 koncentrerat till de tre storstadslänen jämfört med närmare 65 procent 2006.
   

Påbörjad nyproduktion av lägenheter i småhus och flerbostadshus 2004-2010
Index 2004=100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Källa: Industrifakta. ”Odellplattor” ingår i statistiken 2006.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.