Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Bostadsbyggandet ökar starkt

INGEN BILD
Det summerade bostadsbyggandet för året väntas öka kraftigt. Men SCB:s och Industrifaktas bedömningar går något isär.

Under årets första tre kvartal påbörjades enligt SCB totalt cirka 18 500 lägenheter, varav närmare 13 000 var lägenheter i flerbostadshus. Jämfört med samma period förra året innebär detta en ökning med drygt 60 procent. Om takten fortsätter under fjärde kvartalet skulle detta kunna innebära en total årsproduktion på ca 24 500 lägenheter.

Försiktigare bedömning

Industrifakta presenterar i sin senaste konjunkturrapport en något försiktigare bedömning för det samlade bostadsbyggandet. I år väntas nyproduktionen totalt stiga med cirka 45 procent.

Takten mattas av nästa år

Nästa år beräknas takten mattas av och ökningen begränsas till 5 procent. Förklaringar till avmattningen 2011 är i första hand stigande räntor, nya begränsningsregler för lån samt årets kraftiga ökning, som bör ge en negativ rekyl.

 

Länk: Industrifakta, konjunkturbevakning

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.