Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Bostadsbyggandet faller kraftigt

INGEN BILD
Nybyggandet av bostäder har halverats under årets första sex månader, jämfört med samma period förra året, visar rapport från Industrifakta.

Enligt Industrifaktas konjunkturrapport Marknadstrender Bygg, beräknas nybyggandet av småhus och flerbostadshus under första halvåret i år ha uppgått till närmare 9 miljarder kronor. Samma period 2008 påbörjades projekt till ett värde av drygt 17 miljarder kronor. Skillnaden i utfall innebär en minskning i år med cirka 50 procent.

Ombyggnad ökar

Ombyggnad och modernisering av flerbostadshus ser däremot ut att öka i år. Industrifaktas prognos, som bygger på utfallet av renoveringar under första halvåret, pekar på en ökning med ca 10 procent i år.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.